Skip to main content
Hvornår dækker en indboforsikring

5 situationer, hvor din indboforsikring IKKE dækker

Samvirke har gennemgået betingelserne for indboforsikringer i nogle af de største selskaber og fundet en række undtagelser. Her er de fem mest overraskende:

Tyvetækkelige ting i skuret

Indboforsikringen dækkede ikke, da en kunde fik stjålet en dyr samling af Star Wars-merchandise fra sit skur. Mange selskaber har nemlig en undtagelse, hvis du opbevarer indbo, der er nemt for tyve at sælge, i et skur eller garage. Også selvom det er forsvarligt aflåst.

Det gælder blandt andet mobiltelefoner, tablets og pc’ere, fladskærms-tv og musikanlæg, designmøbler, ure, pelse, kunst og antikviteter.

Skader, som kæledyr laver

Hvis en hund, kat eller andet kæledyr ødelægger noget i dit hjem, så dækker indboforsikringen normalt ikke. Til gengæld dækker den lovpligtige hundeansvarsforsikring, hvis din hund er årsag til skader på andre mennesker eller deres ting.

Tyveri af tilbehør til din bil

Din indboforsikring dækker ikke, hvis du får stjålet de dyre alufælge, en autostol eller et sæt vinterdæk fra et aflåst kælderrum eller skur. Selvom tilbehør ikke er monteret på bilen, hører de nemlig under bilens kaskoforsikring.

Hvis lejeren stjæler

Indboforsikringen dækker normalt ikke tyveri eller hærværk begået af en lejer, fordi du har givet lejeren adgang til din bolig. Hvis du udlejer din bolig gennem et selskab, kan du være dækket af deres forsikring.

Pludselige skader

Det kræver ofte en tillægsforsikring, hvis din indboforsikring skal dække pludselige skader. En pludselig skade skyldes en ”udefra kommende og øjeblikkelig virkende årsag.” Fx hvis fladskærmen falder ned af væggen, fordi en dør bliver smækket.

Forsikringsselskaberne dækker dog ikke, hvis de vurderer, at du har handlet groft uagtsomt, eller hvis der er tale om en dagligdags hændelse.

Læs mere: Sådan får du en billig indboforsikring