Skip to main content
pris

Hvad koster en bilforsikring egentlig?

Prisen på en bilforsikring kan variere meget fra selskab til selskab og afhænger af mange forskellige faktorer.

Det kan være enormt svært at regne ud, hvad en bilforsikringer koster, hvis du ikke ved, hvilke kriterier der afgører prisfastsættelsen. Der er nemlig ofte stor forskel på forsikringspræmien afhængig af, hvor du bor, hvor gammel du er, og hvor du parkerer din bil.
Klik her og læs mere om billig bilforsikring.

Hvilken bil kører du i?

Hvilken bil du kører i har stor betydning for den endelige forsikringspræmie for din bilforsikring. Hvilken årgang, mærke og især motorstørrelse er alle elementer, som kan påvirke dit forsikringsselskabs vurdering af bilforsikringens pris.
Når dit forsikringsselskab skal afgøre prisen, basere de den på alle de risici og udgifter, som forsikringsselskabet kan ende at stå tilbage med, hvis du kommer ud for en bilulykke. Har du en dyr eller bare en nyere bil, som i mange tilfælde koster meget at reparere, så bliver prisen for din bilforsikring automatisk dyrere.
Hvilken type bil du kører i har også ofte en indvirkning på forsikringspræmien. Nogle forsikringsselskaber vurderer for eksempel, at der ved en dyr sportsvogn er større chance for at bliver involveret i et trafikuheld, da det anses for at være en hurtig bil. Herudover fastsætter forsikringsselskaberne også pris på baggrund af en vurdering af, hvor stor sandsynlighed der er for, at din bil bliver stjålet. Dette kan i mange tilfælde have noget at gøre med, hvor i landet du bor, og om bilen er parkeret på gaden eller i garage.

Din alder, erfaring og selvrisiko

Langt de fleste forsikringsselskaber ser på førerens alder og erfaring med kørsel, når prisen på bilforsikringen skal fastsættes. Hvor gammel du er og hvor mange år, du har kørt bil i hænger ofte sammen med, hvor stor sandsynlighed der er for trafikuheld.
Herudover afhænger prisen på bilforsikringen også af, hvor stor en selvrisiko du tegner. Jo større selvrisiko, jo lavere forsikringspræmie og omvendt.

Indhent tre tilbud på pris af din bilforsikring

Udfyld formularen på forsiden med dine informationer og indhent tre tilbud på din bilforsikring – gratis og uforpligtende. Her kan du få tre forsikringsselskaber kontakte dig med gode tilbud. Find en billig bilforsikring