Skip to main content
priser på bilforsikring

Kender du til priser på bilforsikring?

Er du bilejer, er det lovpligtigt at tegne en bilforsikring. Men hvis du ikke kender kriterierne, der påvirker prisfastsættelsen af din bilforsikring, kan det være svært at forstå prisen.
Der kan nemlig ofte være stor forskel på prisen på din bilforsikring afhængig af, hvor i landet du bor, hvor gammel du er, og hvor i landet du parkere din bil. Læs med her og få et overblik over, hvad der kan påvirke priser på bilforsikring.

Hvilken bil kører du i?

Hvilken bil du kører i har stor betydning for prisen på din bilforsikring. Afhængig af mærket, årgangen og motorstørrelsen på din bil kan forsikringspræmien variere, da forsikringsselskabets vurdering af din risiko vurderes herefter.
Når de skal vurdere prisen, er den baseret på alle de udgifter og risici, som forsikringsselskabet kan ende med i sidste ende, hvis du kommer ud for en ulykke.
Har du en meget dyr eller bare en nyere bil, kan det koste meget at reparere den, og derfor bliver prisen på forsikringen også typisk dyrere. Hvilken type bil, der er tale om, kan også have indflydelse på prisen. Nogle forsikringsselskaber vurderer f.eks. at en sportsvogn, som kan køre ekstremt hurtigt, har større chance for at ende i et trafikuheld.

Læs mere om billig bilforsikring og indhent tre tilbud her

Hvor du bor, hvem du er og selvrisiko

For langt de fleste selskaber er der en sammenhæng mellem førerens alder og erfaring med kørsel, og det har derfor stor betydning for priser på bilforsikring. Din bopæl kan også have indflydelse på bilforsikringen.
Forsikringsselskaberne fastsætter prisen efter sandsynligheden for, at din bil bliver stjålet.
Bor du derfor i et belastet boligområde, hvor der tidligere har været mange biltyverier, er det muligt at præmien også stiger en anelse. Herudover er der forskel på, om din bil står på offentlig vej, eller om den er aflåst i garage.
En sidste faktor, som kan påvirke prisen på din bilforsikring, er selvrisiko. Jo højere en selvrisiko, jo mere skal du selv lægge ud ved et uheld, men jo mindre bliver din forsikringspræmie også og omvendt.

Indhent gratis og uforpligtende 3 tilbud

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber, og at du samler dine forsikringer hos et selskab. På den måde har du mulighed for at opnå store besparelser. Dette kan du nemt gøre ved at udfylde vores formular her på siden.