Skip to main content
bil

Sådan bliver priser på bilforsikring afgjort

Der kan være stor forskel på priser på bilforsikringer alt afhængig af, hvor i landet du bor, hvad din alder er, og hvor du parkere din bil. Læs mere her, og få et overblik over, hvilke faktorer der påvirker priser på bilforsikring.

Har du en bil, er du ved lov forpligtet til at tegne en bilforsikring. Der er mange forskellige faktorer, der kan påvirke prisen på din bilforsikring, men kender du ikke dem, kan det være utroligt svært at gennemskue, hvorfor nogle betaler mere end andre.

Læs mere om billig bilforsikring og indhent tre tilbud her.

Hvilke mærke, årgang og motorstørrelse har din bil?

Hvilken bil du kører rundt i har meget stor betydning for prisen på din bilforsikring. Alt afhængig af årgangen, motorstørrelsen og mærket stiger eller falder prisen på din bilforsikring, da forsikringsselskaberne vurderer din risiko på baggrund heraf.
De vurderer prisen baseret på alle de risici og udgifter, som selskabet kan ende med at skulle hæfte for i sidste ende, hvis uheldet er ude, og du ender i et trafikuheld.
Afhængig af om du har en nyere bil eller bare en dyr en, kan det koster meget at reparere den, og derfor kan prisen typisk også blive højere. Bilens mærke og type kan have stor betydning for prisen. F.eks. hvis du kører rundt i en hurtig sportsvogn, vil flere selskaber vurdere din risiko for at ende i et trafikuheld som stor, og din forsikringspræmie vil stige.

Andre faktorer der påvirker priser på bilforsikring

Der er ofte en sammenhæng mellem førerens alder og erfaring med kørsel – det mener de fleste forsikringsselskaber også. Derfor har det typisk en indflydelse på prisen. Herudover sætter forsikringsselskaberne også ofte prisen efter sandsynligheden for, at din bil bliver stjålet.  Om bilen står på offentlig vej, eller om den er aflåst i garage kan være afgørende for, hvor meget du skal betale i forsikringspræmie.
Hvor høj eller lav selvrisikoen er sat, kan også påvirke din bilforsikrings pris. Jo højere selvrisiko, jo lavere forsikringspræmie og omvendt.

Få tilbud fra flere forsikringsselskaber

På Findforsikring.dk kan du gratis og uforpligtende indhente tre tilbud fra forskellige selskaber. Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen på forsiden med dine informationer, også vil du blive kontakte med tilbud inden for få dage.

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber, og at du samler dine forsikringer hos et selskab. På den måde har du mulighed for at opnå store besparelser. Dette kan du nemt gøre ved at udfylde vores formular her på siden.