Skip to main content
kolonihave

Hvordan er du dækket ved indbrud i sommerhuset?

Forsikringen dækker ikke alt, hvad du har efterladt i sommerhuset

Sommeren er så småt kommet igen, og mange vender tilbage til et sommerhus, der har stået tomt i flere måneder. Men har der været indbrud er det ikke sikkert, at du kan få alt dækket.

Det er ingen hemmelighed, at mange danske sommerhuse har stået tomme hen over vinteren. Og det ved tyveknægtene også. Derfor kan der være risiko for, at netop dit sommerhus har været udsat for indbrud i de mørke måneder. Men hvis forsikringen ikke dækker alt, hvad tyven har taget med sig, så skal du ikke blive overrasket.

Hvordan er du dækket ved indbrud i sommerhuset

I sommermånederne den 1. juni til den 31. august dækker forsikringen alle de genstande, du har medbragt hjemmefra til dit sommerhus, og som hører under helårsboligens indboforsikring. Har du medbragt en computer eller ipad, så dækker forsikringen altså, hvis der har været tyveri. Men det gælder dog også kun, hvis sommerhuset har været beboet i perioden. Men har du derimod efterladt en computer i efteråret, og du så får indbrud, ja så er der ikke meget hjælp at hente fra forsikringsselskabet.

Du skal samtidig være opmærksom på, at det ikke er nogen god ide at gemme mere værdifulde genstande i udhuse eller garager, som er tilknyttet sommerhuset. Bliver de stjålet, så dækker forsikringen nemlig kun 5% af forsikringssummen.

Indhent tilbud på din forsikring til sommerhuset

Er du i tvivl om, hvorvidt du har den rigtig dækning til dit sommerhus, så prøv Findforsikring.dk. Udfyld formularen på hjemmesiden og bliv kontaktet med tilbud fra 3 forskellige forsikringsselskaber.