Skip to main content
forsikringssvindel

Forsikringssvindel er mere udbredt end du tror!

Svindel med forsikringen

Forsikringssvindel er desværre mere udbredt, end de fleste tror. Og selvom det ikke bliver opdaget, så har det konsekvenser.

Mange danskere ’kommer til’ at svindle med forsikringen, fordi de ikke opfatter det som noget problematisk. De fleste føler, at de er i deres gode ret til det, når de nu betaler til forsikringsselskabet. Men det ender desværre med at gå ud over både dem selv og andre. For svindel fører til dyrere præmier for kunderne, og det er nok ikke det, der var planen. Mange har ikke forståelse for, at selv de mindste omskrivninger bliver opfattet som forsikringssvindel af forsikringsselskaberne. Og bliver det opdaget, så kan det i værste fald ende med fængselsstraf.

Hos Codan forklarer man, at forsikringssvindel er mange ting. Det kan være kunder, der totalskader deres biler og sætter ild til huset for at få udbetalt erstatning. Det kan også være kunder, der fingerer indbrud og cykeltyverier i håb om, at forsikringsselskabet hopper på den og betaler erstatning. Men hvad de fleste ikke ved er, at forsikringssvindel også er, når kunder skriver ekstra på skadesanmeldelsen. Ved at skrive mere på skadesanmeldelsen skal forsikringsselskaberne udbetale mere i erstatning.

Mange millioner kroner i erstatning

Hos Brancheforeningen Forsikring og Pension forklarer man, at forsikringsselskaberne har svært ved at afsløre forsikringssvindlerne, og antallet af sager med forsikringssvindel ikke stemmer overens med det faktiske antal. Her vurderer man, at der bliver opereret med usikre mørketal. Forsikring og Pension regner med, at det er op mod 10% af de samlede udbetalinger, som gives på et falskt grundlag, og det svarer til de her ca. 500kr. per kunde om året.

De mest almindelige svindelsager

  1. Skrive ekstra på anmeldelsen
  2. Arrangeret biltyveri (og afbrænding)
  3. Arrangeret skade
  4. Arrangeret bilskade
  5. Arrangeret tyveri og indbrud
  6. Far/sønne biler (Forsikring står i fars navn, men sønnike er egentlig ejer)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *