Skip to main content

Bådforsikring – få sikkerheden om bord

Nogle er i tvivl om, det er nødvendigt at forsikre båden året rundt, og endnu flere ved slet ikke, hvad de skal være opmærksomme på. Læs med her, og bliv sikker i din bådforsikring.

Ansvarsforsikring

Modsat bilforsikringen, så er ansvarsforsikringen ikke lovpligtig, når du skal investere i en billig bådforsikring. Men ansvarsforsikringen kan spare dig for penge, hvis du eksempelvis sejler ind i andre eller skader personer eller ting.

  • Ansvarsdækningen er den billigste forsikringsløsning, hvis du vil have den bedste dækning for dig og dine passagerer.
  • Vær opmærksom på, at ansvarsforsikringen ikke dækker ved personer, som eksempelvis trækkes efter båden på vandski, badering eller faldskærm.
  • Ansvarsforsikringen dækker heller ikke skader, som er sket under transport.
  • Ansvarsforsikringen dækker hele året.

Kaskoforsikring

Det er ikke billigt at eje en båd, og det bliver ikke billigere, hvis der sker skader på båden, tilbehør eller udstyr. En kaskoforsikring kan være din økonomiske redning. I de fleste tilfælde dækker kaskoforsikringen eksempelvis:

  • Skader under fortøjning, stranding, grundstødning og kollisionsskader
  • Skader på båd og udstyr, hvis båden synker eller kæntrer
  • Skader hvis båden vælter i stativet – også med monteret mast
  • Skader ved optagning, søsætning og transport inden for sejladsområdet
  • Bliver stjålet, hærværk på båd og udstyr
  • Brand
  • Retshjælp

Ulykkeforsikring

Du har aldrig fuldstændig kontrol over situationen – heller ikke selvom du er en rutineret sejler med flere års erfaring. For at få den bedste forsikring er det en god ide at sikre sig mod de ting, du ikke selv kan kontrollere. En ulykkesforsikring dækker følgerne af ulykkestilfælde, der rammer sikrede eller andre passagerer på båden eller mens de går ombord eller til lands.
Ulykkesforsikringen er en selvstændig forsikring som også dækker udover når du benytter båden, den dækker eksempelvis også ved dødsfald, invaliditet eller tandskade.

Sådan bliver din forsikring endnu bedre

  • Udvid din kaskoforsikring, så du kan sejle i vinterhalvåret.
  • Udvid dit sejladsområde, så du kan sejle i flere farvande.
  • Tegn sejlerulykke. Forsikringen dækker skipper og op til 6 besætningsmedlemmer.

5 gode råd, når du skal have den bedste bådforsikring

  1. Forsikringen gælder uanset, om du ejer en jolle, sejlbåd, motorbåd eller en stor havkrydser. Det er ofte nødvendigt at tegne en forsikring, fordi mange havne kræver en forsikring, hvis båden skal have lov til at ligge i havnen
  2. Du skal være opmærksom på, at de fleste forsikringsselskaber kun dækker de danske, norske, svenske, finske, tyske og polske farvande. Så når du vil have den bedste og billigste bådforsikring, er det altid en god ide at tale med dit forsikringsselskab, inden du sejler udenfor disse områder
  3. Alle vil spare penge og samtidig have den bedste forsikring. Selvom båden oftest kun bruges i sommerhalvåret, så kan båden også få skader på land i løbet af vinterhalvåret. Derfor dækker forsikringen hele året. Hvis du sejler i vinterhalvåret, får du den bedste forsikring ved at udvide forsikringen
  4. Nogle hurtigsejlende bådtyper bliver betegnet som ’risikabel forretning’ hos nogle forsikringsselskaber, og kan være svære at forsikre. Men hvis du samler alle dine forsikringer kan du oftest få en bedre og billigere forsikring
  5. Forsikringen dækker kun, hvis båden er sødygtig

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Guiden til en billig og bedre forsikring

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi altid, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber, og at du samler dine forsikringer hos samme forsikringsselskab. På den måde har du mulighed for at opnå store besparelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *