Skip to main content

Forsikring er dyrere for dig med lejlighed i stuen

De fleste danskere ved, at indboforsikringen er dum at spare væk. Men nu viser en ny undersøgelse, at du sagtens kan risikere at betale mere, hvis du bor på stueetagen.

Det kan koste mere at finde en forsikring, hvis du bor på stueetagen, det viser en undersøgelse fra Beboerbladet, der udgives af BL – Danmarks Almene Boliger. Prisen kan stige med et par hundrede kroner til flere hundrede kroner om året, skriver TV2. Årsagen til at forsikringen kan være dyrere for en lejlighed på stueplan er, at muligheden for indbrud oftest er større for stuelejligheder end for lejligheder, der ligger på første sal eller derover – og derfor kræver nogle forsikringsselskaber en højere pris.

Risikovurdering

Når forsikringsselskaberne skal vurdere en forsikringspris, skal de ind og overveje de forskellige risici. I forbindelse med lejligheder er de risici oftest forbundet med chancen for indbrud kombineret det område, lejligheden ligger i. Nogle forsikringsselskaber vurderer derfor, at din forsikring bør koste mere end din overbos, hvis du bor i stueetagen.

Din indboforsikring

Selvom priserne for dig, som bor i stuen, kan være højere end for dine overboer på første, anden, trejde og fjerde, så er pengene til din indboforsikring givet godt ud. Med indboforsikringen bliver du nemlig dækket ind ved blandt andet indbrud.

Du kan læse mere om indboforsikring her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *