Skip to main content
Fastelavn

Forsikring og fastelavn – Pas på dit barn

Pas på dit barn

Det er fastelavn, og det betyder fastelavnsfester, køller, udklædning og fastelavnstønder. Det er en sjov tid for børnene, og der er fart over feltet. Men det betyder også, at det kan være en farlig tid for børnene. Og der er ikke noget, der betyder mere for os end vores børn. Det er alfa omega, at vi passer på dem og sørger for, at de får de bedste muligheder. Derfor er det heller ikke sjovt, når vi skal tænke på, at der kan ske dem noget.

Hvert 10’ende barn kom til skade i 2011

Men fakta er, at det kan der. Børn er ikke så forsigtige som voksne, de tænker simpelthen ikke på konsekvenserne og farerne. Derfor er det vigtigt at gøre alt, hvad vi kan for at undgå ulykker for vores børn. Udover at holde et vågent øje, lære dem at passe på sig selv og andre, så skal du sikre dig, at dit barn er korrekt forsikret. Mange børn har nemlig ikke en ulykkesforsikring. Og undersøgelser viser, at mere end hver 10’ende barn kom til skade i 2011. Ifølge undersøgelsen kom 12 procent af børnene mellem 0-5 år kom til skade i 2011, mens tallet for de 5-15-årige er på 14,6 procent. For mere end halvdelen af de små poder er det i hjemmet, at de fleste ulykker sker, mens antallet af ulykker i institutioner ligger på omkring 25 procent. Så inden fastelavnsfesten kommer for godt i gang i børnehaven, så sørg for at dit barns ulykkesforsikring er på plads.

Børn hører under forældres forsikring

Ved forsikring af børn, så skal du huske, at børn normalt forsikres på samme forsikring, som resten af familien, og der er ikke forskel i grund dækningerne. Det kan dog ikke tegne dækning for død på mere end 20.000 kr., da det ikke skal være muligt at spekulere i sit eget barns død. Visse selskaber tilbyder ved slemme ulykker med mén over 30 % en ekstra erstatning til forældrene, så f.eks. huset kan indrettes anderledes og til fordel for det ulykkesramte barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *