Skip to main content

Prisberegner – sådan beregnes prisen på din bilforsikring

Der findes et hav af forskellige prisberegnere online som en hjælp til at finde den billigste bilforsikring. Selvom der findes forskellige hjælpemidler, kan det alligevel være svært at forstå prisen, hvis du ikke ved, hvilke kriterier der påvirker prisen.  Afhængig af hvor du bor, hvor gammel du er, hvor mange års køreerfaring du har og mange andre parametre varierer prisen på din bilforsikring betydeligt.

Ikke alle prisberegner giver den rette pris

Der er mange forskellige alternativer, du kan benytte dig af, når du skal tjekke prisen på din bilforsikring. På langt de fleste sider med online prisberegnere får du en cirka pris eller en listepris. Denne pris kan i sidste ende dog ikke bruges til ret meget, da forsikringspriser skal forhandles. Ved at bruge Findforsikring.dk kan du indhente tre reelle tilbud fra forskellige forsikringsselskaber, hvor du kan forhandle om prisen og i sidste ende vælge det bedste tilbud.

Klik her og få det bedste tilbud på billig bilforsikring.

Dit køretøj har betydning

Når ansvarsforsikringen skal tegnes, ser forsikringsselskaber typisk på din bil. Hvilket mærke, årgang og motorstørrelse er vigtige faktorer, som påvirker forsikringsselskabets vurdering af  prisen. Prisberegningen er baseret på de risici og udgifter, som forsikringsselskabet i sidste ende kan stå tilbage med, hvis der sker en ulykke. Derfor har købsprisen på din bil også en betydning. Har du en dyr bil, som er tilsvarende dyr at reparere, vil bilforsikring typisk være lidt højere og omvendt.

Alder

Hos langt de fleste forsikringsselskaber har alder og køreerfaring en stor betydning for prisen på din bilforsikring. Har du lige fået kørekort og er under 25 år, vil du typisk skulle betale mere en andre, da din køreerfaring er begrænset. Er du derimod ældre og har kørt skadefrit i en årrække, vil du blive belønnet som elitebilist og betale en lavere forsikringspræmie.

Bopæl og selvrisiko

Bor du i et område med meget kriminalitet og risiko for indbrud og hærværk på bilen, vil din kaskoforsikring typisk blive højere end, hvis du boede i et stille villakvarter. Ønsker du en billig bilforsikring, men frygter ikke selv skader, så kan du med fordel hæve selvrisikoen. Jo højere selvrisiko, jo lavere forsikringspræmie og omvendt.

bilforsikring, prisberegner