Skip to main content

Er du berettiget til lånebil gennem din bilforsikring?

Skal bilen sendes til reparation, fordi der er sket et mindre uheld, så benytter mange sig ofte at muligheden for en lånebil gennem forsikringsselskabet. Desværre er det ikke alle, der har ret til en lånebil via sin bilforsikring. Læs mere om bilforsikring og lånebil her.

Klare hverdagen uden bil

Det kan knibe for mange at få hverdagen til at fungere, hvis bilen pludselig skal på værksted i et par dage som følge af en skade. Det er dog ikke alle forsikringer, der garantere dig muligheden for at benytte en lånebil i perioden, hvor din egen bil er på værksted.
Det betyder altså, at selvom du har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring, så er du ikke nødvendigvis sikret en lånebil, hvis din egen er på værksted.

Klik her, og et få tilbud på en billig bilforsikring.

Dækker ansvarsforsikringen min lånebil?

En ansvarsforsikring følger som udgangspunkt bilen og ikke personen, der kører i bilen, når den først er tegnet. Når du kører i en lånebil, er det derfor dit ansvar at sikre dig, at der er tegnet en ansvarsforsikring på bilen.
Dette gælder også, hvis du kører i en lånebil uafhængig af dit forsikringsselskab. Her skal du være sikker på, at udlejningsfirmaet har tegnet en ansvarsforsikring på bilen.

Har du derimod tegnet en kaskoforsikring, så vil du ofte få tilbudt en lånebil. Hos enkelte forsikringsselskaber har de dog den ordning, at du ikke automatisk får tilbudt en lånebil, som en del af din forsikring men, at du i stedet skal tegne det som et ekstra tillæg.

Få den bedste bilforsikring

Det er altid muligt at få tilføjet til din forsikringspolice, at du skal have ret til en lånebil, hvis din egen er til reparation – det er udelukkende et spørgsmål om, hvad den kommer til at koste. Hos de fleste forsikringsselskaber er det inkluderet, mens der hos andre skal tegnes en tillægsdækning.

På Findforsikring.dk kan du nemt og hurtigt få tilbud på ansvar- og kaskoforsikring til din bil. Du skal bare indhente tre tilbud via formularen på forsiden. Herefter vil tre forsikringsselskaber kontakte dig med gode tilbud.

ansvarsforsikring, kaskoforsikring, lånebil