Skip to main content

Kan jeg få en lejebil gennem min ansvarsforsikring?

Hvis der er sket et uheld, og bilen skal repareres , så benytter mange sig ofte af muligheden for at låne lejebil gennem forsikringsselskabet for at undgå gener. Men ikke alle har ret til en lejebil via forsikringen. Læs mere om ansvarsforsikring og lejebil her.

Det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, hvis familiebilen pludselig er på værksted pga. en skade. Men ikke alle forsikringer garantere dig en lejebil, hvis bilen er på værksted. Det vil altså sige, at selvom du har tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring, så er du ikke sikret en lejebil, hvis din egen er til reparation.

Derimod vil du ofte få tilbudt en lejebil gennem din kaskoforsikring. Enkelte selskaber har dog den ordning, at du ikke automatisk har mulighed for at låne en lejebil som en del af forsikringen, men at du i stedet kan vælge det som en tillægsforsikring.

Tryk her og få tilbud på billig bilforsikring.

Hvordan dækker ansvarsforsikringen på lejebilen?

En ansvarsforsikring er tegnet på den måde, at den følger bilen og ikke personen, der kører den. Du skal derfor sikre sig, at der er tegnet ansvarsforsikring på den lejebil, du kører i. De samme regler gælder, hvis du lejer en bil uafhængig af dit forsikringsselskab. Her skal du sikre dig, at udlejningsfirmaet har tegnet en ansvarsforsikring på bilen.

Sådan får du det bedste tilbud på bilforsikring

Du kan altid få tilføjet, at du skal have ret til en lejebil, hvis din egen er til reparation, på din forsikringspolice, det er bare et spørgsmål om, hvor meget det koster. Hos nogle selskaber er det inkluderet, hos andre er det en tillægsdækning.

På Findforsikring.dk kan du nemt og hurtigt få tilbud på ansvar- og kaskoforsikring til din bil. Du skal bare indhente tre tilbud via formularen på forsiden og herefter vil tre forsikringsselskaber kontakte dig med gode tilbud.