Skip to main content
ung

Bliv elitebilist og få prisen på bilforsikringen ned

Betegner dit forsikringsselskab dig som eliteblist, betyder det ofte, at du får en billigere bilforsikring end andre. Læs med her og find ud af, hvordan du bliver eliteblist.

Hvad betyder elitebilist?

Har du kør skadefrit i en lang årrække, og har du troligt betalt din forsikring, kan du typisk kalde dig selv elitebilist. En elitebilist har kørt i mange år uden at skade sin egen eller andres biler og betaler derfor en ekstraordinær lav forsikringspræmie. Forsikringsselskaber bruger denne betegnelse for at belønne kunder, som kører pænt og ikke udgør en stor risiko for selskabet.

Sådan bliver du elitebilist

Afhængig af hvilket forsikringsselskab man har, opstiller de forskellige kriterier for, hvordan man bliver elitebilist. Det kan derfor være svært at opstille nogle generelle kriterier, da hvert selskab sætter sine egne. Enkelte selskaber har også valgt slet ikke at arbejde med begrebet.

Helt grundlæggende kan man dog opstille to kriterier, som indgår i betingelserne for at være elitebilist.

  1. Det kræves, at der køres skadefrit i en bestemt antal år – dette er typisk mellem 3 og 9 år.
  2. Alderskrav:  som regel skal man minimum være 25,28 eller 30 år uanset, hvor længe man har kørt skadefrit for at blive elitebilist afhængig af forsikringsselskab.

Man behøver dog ikke at være tilmeldt det samme forsikringsselskab i alle årene for at blive elitebilist. Du tager ancienniteten med dig, når du flytter forsikringsselskab, således at det er den samlede periode, man har kørt uden skader, der er gældende.

Flere fordele ved at være elitebilist

Der er flere fordele ved at være elitebilist, men fordelene kan variere afhængig af, hvilket forsikringsselskab du har. Generelt vil forsikringsselskaberne tilbyde en billigere bilforsikring, men hos nogle selskaber følger også andre goder med, hvis man er elitebilist. Det er blandt andet fordele som:

– billigere forsikringer
– lavere selvrisiko
– gratis ekstradækninger på bilforsikringen
– ingen stigning i selvrisiko og præmie ved en eventuel skade.

Tryk her og indhent tilbud på billig bilforsikring her.