Skip to main content

Danske børn er ikke ulykkesforsikret

De fleste danskere har i dag en ulykkesforsikring, der sikrer dem i tilfælde af ulykker og varige mén. Men når det kommer til deres børn, ser billedet helt anderledes ud.

I den seneste tid har flere medier haft fokus på danske familiers ulykkesforsikring. Årsagen er, at flere børn i dag ikke er dækket af en privat ulykkesforsikring. Fra 1. januar 2012 blev reglerne om forsikring ved ulykker ændret, så det ikke længere er op til kommunerne at forsikre dit barn i tilfælde af en ulykke.

Tidligere blev børnene dækket ind under kommunernes gruppeulykkesforsikringer, som dækkede børn, når de var i institution og skole. Men Indenrigsministeriet ændrede reglerne i januar 2012, og nu er det ikke længere muligt for kommunerne at tegne gruppeulykkesforsikringer, der dækker børn ved ulykker.

Alene med ansvaret

Selvom din familie oftest vil modtage en form for støtte og hjælp fra det offentlige i tilfælde af en ulykke og varige mén, så er danske børn i dag dårligere stillet end i tidligere. Situationen er nemlig, at hvis du ikke har tegnet en ulykkesforsikring på dine børn, så står du i dag mere alene med både udgifter og ansvar, hvis uheldet er ude. Det gælder også, hvis dit barn kommer ud for en alvorlig ulykke, hvor konsekvensen er varige mén. Og det er værd at huske, at når du står uden en privat ulykkesforsikring til dine børn, er det er børnene – og ikke dig selv, det går ud over i sidste ende. Desværre er mange forældre ikke opmærksomme på ændringerne, og derfor lever flere børn uden ulykkesforsikring.

Kontakt dit forsikringsselskab

Hos findforsikring.dk råder vi dig til at kontakte dit forsikringsselskab og gøre dem opmærksomme på, at dit barn skal have en ulykkesforsikring. Ofte kan mindre børn under tre år tilføjes din egen ulykkesforsikring, men med ældre børn er det som regel nødvendigt at tegne en selvstændig ulykkesforsikring. Selvom en ulykkesforsikring koster penge, kan det nemt blive den billigste løsning, hvis uheldet skulle ramme dit barn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *