Skip to main content

Rejseforsikringen dækker ikke

Når rejseforsikringen ikke dækker

Mange kan have svært at gennemskue, om man skal have en rejseforsikring. De fleste er faktisk allerede godt dækket gennem de øvrige forsikringer. Det kan hurtigt blive for uoverskueligt og forvirrende at sætte sig ind i, hvordan rejseforsikringen dækker – derfor får du her en oversigt over, hvad rejseforsikringen ikke dækker.

Afbestilling som følge af graviditet

Går rejsen til et eksotisk sted eller har en længere varighed, er det ikke sikkert, det er så fornuftigt at rejse, når du er gravid. Måske har du heller ikke lyst til at rejse, efter du er blevet gravid. Uanset hvilken ’graviditetsgrund’, du har, når du afbestiller rejsen, så dækker forsikringen ikke. Graviditet er nemlig ikke nogen sygdom.

Tabt arbejdsfortjeneste som følge af rejsesyge og forlænget ophold i udlandet

Hvis du bliver syg i forbindelsen med rejsen eller på dit ophold i udlandet, dækker forsikringen oftest udgifterne til behandlingen. Men forsikringen dækker ikke følgerne af sygdommen. Det betyder, at hvis du er taget afsted for at arbejde og bliver syg og mister din arbejdsfortjeneste, så er det bare ærgerligt. Her dækker forsikringen nemlig ikke.

Forsinkede fly som følge af strejke

Det er altid surt med forsinkede fly, men det nytter ikke noget at brokke sig til forsikringsselskabet, hvis flyet er forsinket på grund af strejke. Men derimod kan du få hjælp, hvis forsinkelsen sker som følge af en teknisk fejl eller vejrforhold.

Hjemtransport efter mindre alvorlig ulykke eller sygdom

Går det virkelig galt, når du er i udlandet, kan du oftest regne med dit forsikringsselskab, hvis du har tegnet en rejseforsikring. Bliver du alvorlig syg eller havner i en alvorlig ulykke, vil forsikringsselskabet hjælpe dig med hjemtransporten. Men vær opmærksom på, at det ikke gælder, hvis det handler om mindre alvorlig ulykke eller sygdom.

Tyveri af synlige værdier i bil

Kører du på ferie i din bil skal du huske at dine værdier ikke skal ligge synligt fremme. Oftest dækker forsikringen nemlig ikke, hvis du får stjålet eksempelvis din computer, som har ligget synligt fremme i bilen. Hvis forsikringen alligevel dækker, skal du ikke regne med fuld erstatning.

Værdigenstande stjålet fra ekspederet bagage i fly

Får du stjålet værdigenstande fra din bagage, efter det er blevet ekspederet i lufthavnen, så skal du ikke regne med forsikringen – du skal nemlig altid have dine værdigenstande i håndbagagen.

Forsvundet men ikke stjålet rejsegods

Forsvinder dit rejsegods, fordi det er faldet ud af bagagen eller er glemt, så dækker forsikringen ikke. Forsikringen dækker kun tyveri.

Kompensation for tabt ferie, når du har været syg, men ikke sengeliggende

Så længe du længe du overholder lægens anbefalinger, så dækker forsikringen.

Mistet mobil i naturen eller i havet

Da det ikke er tyveri, så dækker forsikringen ikke. Men hvis mobilen bliver stjålet eller andre med onde hensigter ødelægger den, så kan det dækkes.

Vær opmærksom på, at dækningerne kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Sørg derfor for at tjekke dine dækningsbetingelser.

Hos Findforsikring.dk minder vi dig om, at det er bedre have en forsikring, du ikke får brug for – end at få brug for en forsikring, du ikke har…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *