Skip to main content
Spar penge: Indhent 3 tilbud på din forsikring her

Rejseforsikring og dækning

Rejseforsikring – helårs- eller enkeltrejseforsikring

Forsikringer er altid et vanskeligt emne, og særligt er rejseforsikringen forvirrende. Er den overhovedet nødvendig, og hvordan sparer man flest penge samtidig med, at man får en god dækning. Læs her om rejseforsikring og dækning.

Selvom en rejseforsikring kan virke som en unødvendig ekstra udgift, er det ikke en god ide at spare den væk. I sidste ende kan en rejseforsikring spare dig for mange tusinde kroner. Bliver du eksempelvis alvorlig syg i udlandet og skal have hjemtransport, kan du modtage en regning på op mod 500.000 kroner.

Der er flere muligheder, når det drejer sig om at tegne en rejseforsikring. Overordnet kan du vælge mellem en helårsforsikring og en enkeltrejse forsikring. For mange kan det ofte betale sig at investere i en helårsrejse forsikring. Kundechef hos Europæiske Bjørn Bech Andersen forklarer til Samvirke;

”Du skal ikke være væk ret længe, før en årsrejseforsikring kan svare sig. Og med sådan en har du også friheden til at tage af sted, når du har lyst, tage et smut til Sverige eller over grænsen med kort varsel uden at skulle tegne rejseforsikring igen,”

Er du ikke alligevel ikke interesseret i en rejseforsikring, er du allerede dækket i forhold til visse ting med dit gule sygesikringsbevis. Det kræver bare at du rejser under en måned ad gangen.

Sygebehandling med ikke hjemtransport
Det blå EU sygesikringsbevis dækker sygebehandlingen for dig på rejsen. Men det dækker ikke din hjemrejse. Det blå EU-sygesikringsbevis dækker heller ikke, hvis du er nødt til at rejse hjem, fordi en i familien bliver syg eller dør. For sådan en dækning skal du have en hjemrejseforsikring. Som minimum bør du derfor have en hjemrejseforsikring.

Læs mere om rejseforsikring her

Når du er ude at rejse, kan du også få hjælp fra din indboforsikring, hvis din bagage bliver væk eller går i stykker. Men husk, at du oftest har en selvrisiko på din indboforsikring, så måske kan du ikke få erstatning på bagagen.

En anden forsikring, der kan komme dig til undsætning i visse tilfælde, er din ulykkesforsikring. Men ulykkesforsikringen dækker ikke altid, så undersøg om, der er særlige betingelser for din ulykkesforsikring.

Husk altid, at dækningerne kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Husk derfor at tjekke dine dækninger, inden du rejser.

Bedømmelsesoversigt

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget godt0%
Gennemsnitlig0%
Mindre godt0%
Dårligt0%

Gennemgå denne artikel nedenfor

Artikel anmeldelser

There are no reviews yet. Be the first one to write one.