Skip to main content

Tyve holder ikke sommerferie

Antallet af indbrud er faldende – men forsikringsselskaber advarer: juli er højsæson for tyveri, og der er især én ting, tyvene går efter.

Der blev begået 843 færre indbrud i 1. kvartal 2015 i forhold til samme periode sidste år. Det viser nye tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension. Det svarer til et fald på knap ni procent.

Smykker er nemme for tyven at omsætte og samtidig er de lette at tage med i forhold til fx et fjernsyn Thomas Enna, chef for forretningsudvikling i Topdanmark

Men det betyder ikke, at vi kan føle os helt sikre. For ser man bort fra julen, så er sommeren den tid på året, hvor flest danskere får besøg af “ubudne gæster”.

“Juli er den sommermåned med flest indbrud. Det hænger formentlig sammen med, at juli også er den måned, hvor flest boliger står tomme på grund af sommerferie,” siger Thomas Enna, der er chef for forretningsudvikling i Topdanmark.

Hver sommer bliver flere tusinde danskere udsat for indbrud, mens de selv slapper af på ferien. Og der er især én ting, tyvene går efter:

“Smykker er nemme for tyven at omsætte og samtidig er de lette at tage med i forhold til fx et fjernsyn,” siger Thomas Enna.