Skip to main content

Æder du også prisstigninger råt?

Prisen på forsikringer er steget med 60 procent fra 2006 til 2012. Det viser tal fra forsikringsmægler- foreningen. Og der er meget store prisforskelle på de enkelte forsikringer og fra selskab til selskaber, skriver Børsen.

“Selskaberne vil gerne have kunderne ind i butikken, så indgangsprisen på en forsikring er typisk lavere. Men efterfølgende sker der en automatisk årlig prisregulering. Det giver en prisstigning hvert år, mens nye kunder får de gode tilbud,” siger Mads Mølgaard Braüner, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, til avisen.

Det betaler sig at skifte

Vi har tidligere skrevet, at trofaste kunder snyder sig selv.

Kunder, der har været i deres nuværende forsikringsselskab i over 10 år, er dårligst til at undersøge priser og betingelser hos andre selskaber. Det viser en undersøgelse som analyseinstituttet Opeepl har lavet for Findforsikring.

Efter to-tre år, så bliver du en god overskudskunde i ethvert selskab, og så er det altså tid til at kigge efter en lavere pris Mads Mølgaard Braüner, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk

“Efter to-tre år, så bliver du en god overskudskunde i ethvert selskab, og så er det altså tid til at kigge efter en lavere pris – enten presse prisen i eget selskab eller søge efter det billigste på markedet,” siger Mads Mølgaard Braüner til Børsen.

Og det betaler sig, at være aktiv. Danskere, der har skiftet selskab efter at have brugt Findforsikring, sparer i gennemsnit 2.069 kroner. Trofaste kunder, der har været over 10 år i samme selskab, sparer i snit 59 procent mere – nemlig 3.300 kroner.

Nemmere at sammenligne

Forsikringer er en kompliceret vare, der kan være svær at sammenligne. Og det ved forsikringsselskaberne, forklarer Martin Nyvang, der er kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

“Selskaberne føler sig ikke særlig konkurrenceudsat. De føler ikke, at de skal konkurrere på prisen på samme måde, som når det eksempelvis gælder mad og benzin. Og det bliver udnyttet i selskaberne,” siger han til Børsen.

Findforsikring gør det nemmere at indhente tilbud på dine forsikringer. Når du bruger servicen, kender selskaberne dine behov, og du får et sammenligningsark til at overskueliggøre tilbudene.