Skip to main content

Top 5: Derfor laver danskerne et forsikringstjek

Danskere sparer i snit 1.980 kroner, når de skifter forsikringsselskab. Men det er ikke kun udsigten til en besparelse, der får danskerne til at undersøge deres forsikringer.

Undersøg altid ved nye behov

”Gå jævnligt dine forsikringsaftaler igennem – og gør det altid, når du ændrer livssituation, fx bliver gift, får barn eller bliver alene,” lyder rådet fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Hver fjerde dansker, der brugte Findforsikring.dk i år, gjorde det, fordi de flyttede eller på anden måde havde ændrede forsikringsbehov.

Hvor meget kan jeg spare?

Priserne ændrer sig konstant, så det billigste selskab for to år siden, er ikke nødvendigvis det billigste i dag. Det ved mange danskere, og derfor er det naturligt at tænke: hvor meget kan jeg mon spare ved at skifte selskab?

For fire ud af 10 var nysgerrighed den største drivkraft til at bruge Findforsikring.dk.

Det må kunne gøres bedre

Prisstigninger eller generel utilfredshed er andre ting, der kan få danskerne til at lave et forsikringstjek. Hver femte, der har brugt Findforsikring.dk i år, angav det, som deres primære årsag.

Og det kan ofte gøres bedre! 85 procent af danskerne sparer penge, når de skifter forsikringsselskab. Og 76 procent får endda bedre dækninger og betingelser, end de havde i deres tidligere selskab.

Hvorfor har du lavet et forsikringstjek?

Nysgerrighed 39%
Ændrede forsikringsbehov 19%
Præmiestigning hos mit selskab 11%
Flyttet Adresse 8%
Utilfreds hos nuværende 8%
Andet / ved ikke 15%

Kilde: Findforsikring.dk
Undersøgelse blandt mere end 8.500 danskere, der har brugt Findforsikring.dk i år.