Skip to main content
luft i budgettet

7 måder at få luft i budgettet i 2017

Nytår er en god anledning til at gennemgå økonomien og skabe luft i budgettet.

”Mange får et opgivende udtryk og bliver fjerne i blikket, når de taler om økonomi. Men det er nemmere at få et overblik, end mange tror,” siger Kasper Kjems og fortsætter:

”Og når det er gjort, giver det ro i maven og overskud på kontoen – både den i banken og den mentale.”

Kasper Kjems er marketing manager i Findbank.dk og Findforsikring.dk og giver her sine bedste tips til at få luft i budgettet:

Lav et budget – og brug det aktivt

For at kunne få luft i budgettet, må du selvfølgelig først have et budget. Det skal være realistisk og relativt uddybende. Og så skal du løbende følge med i, om du overholderdet. Hvis ikke må du ændre budgettet eller dit forbrug.

Hvis du bruger dit betalingskort til alle køb, kan du se på netbank, hvad du bruger dine penge på.

Økonomisk nytårsrengøring

Gå din økonomi igennem for de seneste par måneder (husk december er ikke repræsentativ) og led efter overraskelser i dit forbrug. Måske betaler du automatisk for abonnementer, du ikke bruger.

Nogle abonnementer kan helt droppes, fx fitness, streaming-tjenester, bogklubber eller aviser. Mens andre kan tilpasses, så de bedre matcher dit reelle forbrug: Juster hastigheden på din internetforbindelse, størrelsen af tv-pakken, mængden af taletid og data i mobilabonnementet.

Lav madplan og køb stort ind

Lav en madplan for en uge ad gangen. Så kan du samle dine indkøb og på den måde spare tid og minimere impulskøb. Madplanen hjælper dig også til at spise sundere, billigere og undgå madspild.

Skift bank og forsikringsselskab

Du risikerer at snyde dig selv, hvis du bliver hos samme bank og forsikringsselskab i flere år. Du skal være aktiv og opsøgende for at få de bedste priser. Og især ved forsikring og bank kan der være rigtig mange penge at spare ved at indhente tilbud fra flere udbydere og vælge den billigste. Prøv selv på Findforsikring.dk og Findbank.dk.

Der kan også være penge at spare ved at undersøge priser på tv, mobil, internet, el og dine andre faste udbydere.

Spar op!

Vaskemaskinen går i stykker, du skal til tandlægen, og I vil egentlig også gerne på ferie. Det er en god ide at spare op til uforudsete udgifter, større køb og ferier.

Forhold dig til boliglånet

De seneste år er renterne på boliglån raslet ned, og selvom de er steget lidt på det seneste, vil mange kunne spare ved at omlægge til det billigeste boliglån.

For mange familier er boligen den absolut største udgiftspost, så der kan være rigtig mange penge at spare ved at forholde sig til sit boliglån.

Husk forskudsopgørelsen

Hvis du vil undgå et skattesmæk, skal du rette din forskudsopgørelse. Det er særlig vigtigt, hvis du har skiftet job, fået lønforhøjelse, arvet eller renten på dit boliglån har ændret sig.