Skip to main content

Skybrud ødelagde for 650 millioner kroner sidste år

Nordjylland og København blev hårdt ramt af skybrud i 2014. Nu har forsikringsbranchen gjort regningen op.

Skybrud ødelagde huse og inventar til en værdi af 650 millioner sidste år. Det er en markant stigning i forhold til skaderne efter skybruddene i 2012 og 2013. Det viser en ny opgørelse, som brancheorganisationen Forsikring & Pension har lavet.

Endnu en gang har massive skader efter monsterregn kostet flere hundrede millioner kroner Torben Weiss Garne, underdirektør i Forsikring & Pension

“Endnu en gang har massive skader efter monsterregn kostet flere hundrede millioner kroner. Det viser, at der skal forebygges langt mere, end tilfældet er i dag. Forebyggelse er til fordel for alle,” siger Torben Weiss Garne, der er underdirektør i Forsikring & Pension.

Skybruddene i 2011 er stadig dem, der har forårsaget flest ødelæggelser. De kostede tilsammen forsikringsselskaberne 6,2 milliarder kroner.

Er du dækket ordentligt ind?

Det voldsomme vejr har fået de fleste forsikringsselskaber til at hæve priserne, skærpe betingelserne og sætte selvrisikoen op. Og ifølge seniorjurist i Forbrugerrådet Mads Mølgaard-Brauner er forsikringsbetingelserne ofte fulde af undtagelser, som kan komme til at koste forbrugerne dyrt, når skaden rammen. Derfor er det vigtigt, at du læser din forsikringspolice ekstra grundigt.

Husforsikringen er et standardprodukt, som har en række basisdækninger. Den dækker blandt andet udstrømning af vand ved defekte rør eller vvs-installationer samt vandskader efter kraftige regnskyl eller skybrud.

Men det betyder ikke nødvendigvis, at du er dækket tilstrækkeligt. For basisdækningen gælder sjældent skader, hvor vandet er trængt ind gennem væggen eller op gennem gulvet. Du kan tegne en tillægsforsikring, der dækker skader ved stigning i grundvandet eller kloakvand.