Skip to main content

Næsten alle skal vælge en årsrejseforsikring

Du skal ikke rejse særligt mange dage om året, før det er billigere at forsikre dig i et år frem for at forsikre en enkelt rejse. Det viser en undersøgelse, Find-rejseforsikring.dk har lavet.

Danskerne søger fire gange så ofte priser på enkeltrejseforsikringer, som de søger priser på årsrejseforsikringer. Men for de fleste danskere er det smartere at tegne en årsrejseforsikring.

Hvis du rejser i mere end en uge om året i Europa, kan det betale sig at købe en årsrejseforsikring frem for en enkeltrejseforsikring. Så kontant lyder svaret hos tre af landets største udbydere af rejseforsikringer; Europæiske Rejseforsikring, Gouda og SafeAway.

Hvis du bevæger dig uden for Europa, skal du rejse i tre uger, før det bedre kan betale sig at tegne en årsrejseforsikring hos Europæiske og Gouda. Mens en årsrejseforsikring hos SafeAway allerede har betalt sig ind efter to uger.

En årsrejseforsikring, der dækker rejser i hele verden, koster 546 kroner hos SafeAway. Mens en enkeltrejseforsikring, der gælder i 14 dage i hele verden, koster 621 kroner.

Du får samme dækning

Alle tre rejseforsikringsselskaber fortæller, at dækningen er den samme for deres enkelt- og årsrejseforsikringer. Hvis uheldet er ude på ferien, er du altså lige så godt sikret med en årsrejseforsikring, som du ville være med en enkeltrejseforsikring.

Ofte er der dog en begrænsning på, hvor mange rejsedage en årsrejseforsikring dækker. Her kan du med fordel vælge en enkeltrejseforsikring, der netop er beregnet til fx længerevarende rundrejser, eller hvis du skal bo i udlandet i mere end en måned.

Ellers anbefaler rejseforsikringsselskaberne kun enkeltrejseforsikringer, hvis du ved, du kun rejser én gang om året, fx en uge på Kreta. Årsrejseforsikringen dækker desuden småture over grænserne, som hvis du tager en sviptur til Malmø eller en forlænget weekend i Berlin.

Klik her og find den billigste rejseforsikring