Skip to main content

Indboforsikringen droppes af mange lejere

Lejere mangler forsikring

Regningen kan blive stor, hvis du er en af dem, der har valgt at spare indboforsikringen væk. Går din bolig i brand, får du besøg af tyven eller kommer til at skade andre, så må du betale skaderne selv.

Nye tal fra brancheorganisationen, Forsikring og Pension og Danmarks forbrugerundersøgelse viser, at hver 10. danske hustand ikke har tegnet en indboforsikring. Og for lejerne kan det blive en uoverskuelig regning at stå med, hvis uheldet først rammer. Her viser tallene, at knap hver 5. lejer står uden hjælp fra forsikringen, hvis uheldet er ude. Ifølge Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikring og Pension kan det få store konsekvenser for lejere uden forsikring.

“Det kan have store konsekvenser at stå uden indboforsikring. Man må selv erstatte sine ting i tilfælde af tyveri, brand eller vandskade, og man risikerer, at man ikke kan blive genhuset, hvis boligen er brændt ned. Vi så problemstillingen sidste år ved de store brande i beboelsesejendomme i Aalborg og Kolding, hvor en del beboere viste sig at være uforsikrede,” siger Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Unge sparer forsikringen væk

Blandt de unge studerende oplever man ofte, at forsikringen bliver sparret væk for at få SU’en til at række længere. Og også her kan konsekvenserne være store, hvis uheldet er ude. Regningen for det dyre elektroniske udstyr og møbler kan være svær at overskue, hvis der ikke er hjælp at hente fra forsikringsselskabet.

Indboforsikringen dækker også dit ansvar

Det er ikke kun dine egne ting, du kan få dækket med en god indboforsikring. Derimod kan du også få nytte af indboforsikringen, hvis du kommer til at ødelægge andres ting eller påføre andre skader. Er du rigtig uheldig, kan du være i skyld i, at et andet menneske får en kronisk skade, og uden hjælp fra forsikringsselskabet kan det blive en stor økonomisk byrde for dig resten af livet.

Læs mere om indboforsikringen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *