Skip to main content

Hesteforsikring – Sådan passer du på din hest

At eje en hest er både en livsstil og en stor investering i tid og penge. Din hest er dyrebar, og derfor er det vigtigt med den helt rigtige hesteforsikring. Vi har her listet nogle dækninger, der kan købes til din hest.

Livsdækning dækker følgende

  • Død, tyveri, brand og bortkomst
  • Aflivning pga. af sygdom samt aflivning ifølge dyreværnloven

Uanvendelighedsdækning

Kan dække såfremt hesten er fuldstændig for altid uanvendelig til ridebrug – årsagen hertil kan være sygdom eller ulykkestilfælde.

Sygedækning

Dækker hvis din hest skulle gå hen og blive syg. Betingelserne for sygedækning skal du læse yderligere om hos det forsikringsselskab du vælger at blive forsikret hos.

Avlsdækning for kårede heste

Det er muligt hos nogle forsikringsselskaber at købe avlsdækning for kårede hingste. Forsikringen dækker som oftest såfremt at hingsten bliver kronisk ufrugtbar eller har fået en skade som gør den er ude af stand til at bedække.

Der er forskellige betingelser for hvornår denne dækning kan træde i kraft, så husk at læs dine betingelser godt hos det forsikringsselskab du vælger.

Foster og føldækning

Denne forsikringsdækning af hesten dækker oftest hvis føllet dødfødt, dør indenfor en vis rum tid eller føllet må aflives efter en given tidsperiode efter fødslen. Der kan også i nogle tilfælde være dækning, såfremt at føllet bortkommer umiddelbart efter fødslen.

Hvis du ønsker denne forsikring til din hest, skal du ofte være ude i god tid, da nogle forsikringsselskaber har skarpe regler for, hvornår de kan tilbyde at tegne denne dækning.

Ansvarsdækning

Forsikringen ansvarsdækning følger oftest hesten, og dækker for det juridiske erstatningsansvar der kan pådrages af ejer, bruger eller ridderen der er på hesten. Har du en indboforsikring er der nogle gange også en ansvarsdækning for hesten i indboforsikringen, det er noget du skal undersøge, når du tegner dine forsikringer.

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Find den billigste hesteforsikring her.

Sådan får du en billig hesteforsikring

Den bedste måde at sikre sig på, at man ikke betaler for meget for sin hesteforsikring vil, ifølge os, altid være at tage kontakt til så mange forsikringsselskaber som overhovedet muligt.

Her hos Findforsikring.dk har vi, i samarbejde med danske forsikringsselskaber, forsøgt at gøre denne proces nemmere for dig ved at lave en tilbudsformular til forsikringer. Med denne formular vil du gratis få uforpligtende tilbud fra 3 forskellige forsikringsselskaber, som alle ønsker at få netop dig som kunde.

Udfyld derfor formularen i dag og få gode tilbud på din forsikring.