Skip to main content
Spar penge: Indhent 3 tilbud på din forsikring her

Svenske børn er bedre forsikrede end danskernes

Svenske børn er bedre forsikrede end danske børn

I Sverige passer folk bedre på deres børn – i hvert fald hvis der kun ses på, hvem der forsikrer dem. 90% af alle svenske børn er forsikret mod både sygdom og ulykke. I Danmark er det tilsvarende tal kun 4%.
En ny undersøgelse, foretaget af Codan Forsikring, viser, at ‘alvorlig sygdom’ kommer på førstepladsen, når danske forældre skal rangordne de største bekymringer, som de har på vegne af deres børn. På andenpladsen kommer ‘ulykker og skader’. Alligevel er kun 4% af de danske børn dækket mod dette.

“Set med mine øjne er der er et åbenlyst misforhold mellem de bekymringer, danske forældre går rundt med, og måden de vælger at forsikre deres børn på. Danskerne forsikrer stort set ikke deres børn imod sygdom. Erfaringer fra Sverige viser ellers, at varige mèn opstår i samme omfang efter sygdom som ulykke,” siger Unn Wakefield produktdirektør hos Codan Forsikring.

Som tidligere medarbejder hos Codans svenske søsterselskab Trygg-Hansa, kan Unn Wakefield berette om en helt anden tilgang til børneforsikringer i Sverige. I Sverige er 90% af alle børn forsikret mod sygdom og ulykker, mens det tilsvarende tal i Danmark er 4 %, viser undersøgelsen.

”I Sverige har 90 % af alle børn en forsikring, der dække både sygdom og ulykke. Og det kan ligefrem blive til en historie i medierne, hvis forældre til et nyfødt barn ikke kan få lov til at tegne både sygdoms- og ulykkesdækning,” siger Unn Wakefield.

Det har ikke noget at gøre med, at svenske forældre bruger mere tid på forsikringer, men at der blot er tradition for at tegne forsikringerne til børn. Dette er en tradition, som danskerne måske burde tage ved lære af.

Ingen dækning

Hvis danske forældre fortsat kun tegner en ulykkesforsikring uden sygdomsdækning til deres børn, vil det betyde at, en familie hvor barnet får en sygdom, der giver varige mén, ikke bliver kompenseret på nogen måde – hverken hvis de bruger meget tid med barnet på hospitalet eller på pleje i hjemmet. De ville derimod få kompensation, hvis de havde købt en kombineret sygdoms- og ulykkesforsikring.
Indhent tilbud på kombineret sygdoms- og ulykkesforsikring
Hos Findforsikring.dk anbefaler vi, at du indhenter tre tilbud på en kombineret sygdoms- og ulykkesforsikring. Herefter vil du blive kontaktet af op til 3 forsikringsselskaber med gode tilbud. Det er helt op til dig selv at vælge det tilbud, du finder bedst.
Kilde: Codan Forsikring

Bedømmelsesoversigt

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget godt0%
Gennemsnitlig0%
Mindre godt0%
Dårligt0%

Gennemgå denne artikel nedenfor

Artikel anmeldelser

There are no reviews yet. Be the first one to write one.