Skip to main content
bilforsikring

Hvor meget koster en bilforsikring?

Hvad en bilforsikring koster afhænger af mange forskellige faktorer og kan variere meget fra selskab til selskab. Hvis du ikke har den fjerneste ide om, hvad der afgører prisen, så kan man ikke vide, hvad bilforsikringen koster.

Hvor du bor, hvor gammel du er, og hvor du parkerer din bil har stor indflydelse på, hvad din bilforsikring koster.

Bilen påvirker prisen

Om du kører i en dyr sportsvogn eller en billig bil har stor betydning for forsikringspræmien på din bilforsikring. Mærke, årgang og motorstørrelse er de tre faktorer, der har størst betydning for prisen på din bilforsikring.
Forsikringsselskaberne vurderer alle de risici og udgifter, som de kan risikere at stå tilbage med, hvis der sker en ulykke, og beregner forsikringspræmien derefter. Har du derfor en dyr bil, som koster mange penge at reparere, så kommer til bilforsikring højst sandsynlig til at koste ekstra. Og kører du en hurtig sportsvogn er der en højere risiko for, at du kører galt end i en familiebil og derfor stiger præmien også. Forsikringsselskaberne kigger også i nogle tilfælde på, hvor du bor. Er der stor risiko for, at din bil bliver stjålet eller ridset, der hvor den holder parkeret til dagligt, kan det også have indflydelse på prisen på din bilforsikring.

Alder, selvrisiko og erfaring

Øvelse gør mester – det gælder også ved bilkørsel. Har du kørt skadefrit i mange år, får du en billigere bilforsikring, og er du ung med et nyerhvervet kørekort, bliver det knapt så billigt. Risikoen for at du kører galt som nybegynder er højere, end hvis du har kørt i et par år. Er du derimod villig til at påtage dig en del af risikoen, og selv betale en større sum ved en skade, så belønner forsikringsselskaberne dig med en billigere bilforsikring.

Sådan får du en billig bilforsikring

Udfyld formularen på her på siden med dine informationer og indhent tre gratis og uforpligtende tilbud på din bilforsikring. Så sørger vi for, at tre forsikringsselskaber kontakter dig med gode tilbud. Find en billig bilforsikring her!