Skip to main content

Forsikringslabyrinten – 7 gode forsikringsråd

Her på forsikringsbloggen sørger vi for, at du nemt kan blive klogere på forsikringer og samtidig kan spare penge. Vi har listet 7 gode råd, som kan hjælpe dig bedst gennem forsikringslabyrinten.

1. Få tilbud fra flere forsikringsselskaber

Det absolut vigtigste parameter er at afsøge markedet så grundigt som muligt – brug Findforsikring.dk til denne del – på den måde kommer du hurtigt i kontakt med forsikringsselskaberne, og du sikrer dig, at du ikke tager det første og det bedste tilbud, fordi du ikke havde overskud eller tid til at tjekke hos andre selskaber eller konkurrenten.

2. Kend dine behov

Gør dig klart, hvad du har reelt behov for. Det er ikke nogen grund til, at du betaler for forsikringer, du ikke har brug for.

3. Saml dine forsikringer

Hvis du eksempelvis udelukkende skal have din bil forsikret, så er det altid meget dyrere, end hvis du samler alle dine forsikringer i samme selskab. En enkeltstående forsikring vil i mange tilfælde få et massivt tillæg fra forsikringsselskabet. Modsat så giver mange forsikringsselskaber en konkurrencedygtig præmie og faktisk tilbud om en klækkelig rabat for at samle dine forsikringer i netop deres forsikringsselskab, og det skal selvfølgelig udnyttes. Derfor – saml dine forsikringer i ét forsikringsselskab og få rabat.

4. Betal helårligt

Betal altid helårligt – Det kan koste 3,5 og nogle steder op til 8 procent ekstra, hvis du vælger halvårlig eller kvartårlig betaling. Skal du vælge et alternativ til den helårlige betaling, så skal det være den månedlige. Visse selskaber tilbyder den gratis, mens andre kræver en mindre rente eller gebyr.

5. Betal per PBS

Betal per PBS – det giver den kontante fordel, at du slipper for eventuelle opkrævningsgebyrer.

6. Selvrisiko

Selvrisiko betyder, at du selv skal betale en vis andel af den skete skade. Selvrisiko er din mulighed for at få en lavere pris på din forsikring, da du selv tager en vis andel af skaden. Du skal dog hele tiden overveje, hvor meget rabat du får i forhold til selvrisiko størrelsen. Det er også vigtigt at overveje, hvad du har råd til, og i sidste ende kan en lidt dyrere årlig præmie være bedre fremfor en lavere præmie, men en meget høj selvrisiko.Når du diskuterer selvrisiko med dit forsikringsselskab, så skal du finde lige netop det knæk på kurven, hvor en selvrisiko giver mest i rabat – på et tidspunkt vil selv en meget høj selvrisiko ikke give forholdsmæssigt det samme i rabat. Forsikringsselskabet skal jo have dækning for de helt store skader, og selvfølgelig også deres generelle administrationsomkostninger.

7. Din bopæl

Din bopæl har også indflydelse på prisen på dine forsikringer. Der er for det meste ikke så meget at gøre ved din bopæl (du flytter nok ikke for at få en billigere forsikring)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *