Skip to main content
barn

Kan dit barn blive gjort erstatningspligtig for skolens ting?

 

Diskussionen om erstatning af skolers iPads og computere udlånt til elever raser i øjeblikket. Hvem skal betale, hvis de bliver stjålet eller går i stykker, og har det betydning hvem der reelt ejer det?

Forskellige regler gælder

Det korte svar er ja. Det er forskellige regler afhænger af, om det er eleven eller skolen eleven, der ejer udstyret – også afhænger det også af situationen.

Bruger en elev skolens udstyr, gælder helt almindelige regler for erstatningsansvar
”Det betyder, at eleven aldrig kan gøres ansvarlig, hvis skolens udstyr er gået i stykker på grund af et hændeligt uheld. Så må skolen selv til lommerne. Det er en anden sag, hvis eleven har handlet uagtsomt – dvs. selv er skyld i skaden – så kan vedkommende godt blive erstatningsansvarlig,” siger Anja Lintrup Sørensen fra Forsikringsoplysningen.
Er der derimod tale om simpelt uagtsomhed f.eks. at barnet faldet i søvn i toget og iPaden bliver stjålet, kan eleven, hvis ikke skolen har en forsikring mod dette, ende op med regningen.

Er dit barns egen computer dækket?

Hvis du har en indboforsikring, så er dit barns computer nok dækket på samme måde som alle andre ting i boligen, f.eks. dækning ved tyveri efter de almindelige forsikringsbetingelser. Derudover kan du have købt en speciel tillægsforsikring, som f.eks. også dækker hvis den kommer for tæt på drikkevarer.

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi…

At man som minimum altid har en indboforsikring, hvor man i hvert fald er sikker på, at børnenes egne ting er forsikret også evt. undersøger med skolen, hvordan udlånte ting er forsikrede i tilfælde af simpel uagtsomhed.

Kilde: Forsikring og pension

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *