Skip to main content

Bilforsikring – Sådan får du den rette dækning

Som bilejer har du større frihed, men også mere ansvar – overfor både dig selv og andre. Derfor skal du sikre dig den rette bilforsikring. Læs med her, og find vejen til den bedste og billigste bilforsikring.

Når du skal tegne en god bilforsikring, skal du være opmærksom på, at der er mange muligheder for at blive dækket ind. Det første du skal have styr på er din ansvarsforsikring, som er lovpligtig. Udover din ansvarsforsikring kan du også investere i en kaskoforsikring og mange andre dækningsformer.

Ansvar (inkl. det grønne kort)

Ansvarsforsikringen til en bil er lovpligtig – den skal du altså som minimum købe, når du har en bil.

Ansvarsforsikringen dækker, hvis du kommer til at forvolde skade med bilen på andre personer eller andres genstande.

Hvis du skal køre i udlandet, så er det såkaldte grønne kort bevis for, at du har ansvarsforsikring på din bil. Det er ikke nødvendigt at køre med i EU, men det anbefales alligevel, da det ikke altid, er til at forklare en betjent i Italien, at du ikke kan have plader på bilen i Danmark, hvis du ikke har en ansvarsforsikring.

Det grønne kort bestilles hos dit forsikringsselskab.

 

Kasko (inkl. det røde kort & retshjælp)

Kaskoforsikringen dækker stort set alle tænkelige skader på din bil. Den dækker, hvis du selv kommer til at ødelægge den, og den dækker også, hvis andre ødelægger din bil. Den er dækket, når den holder stille, eller når du kører fra a til b.

Kaskoforsikringen har nogle primære undtagelser, men de kommer mest til anvendelse, hvis man ikke har opført sig helt normalt – det kunne f.eks. være ved spirituskørsel, hvis man har lavet skaden med vilje, eller hvis man ikke har kørekort til bil.

Ellers er skader ikke dækket, hvis der er tale om mekanisk skade – det kunne være manglende påfyldning af væske på bilen – f.eks. olie. Forsikringen dækker heller ikke småskrammer i lakken og slidtage.

Med kaskoforsikringen medfølger det såkaldte røde kort. Det røde kort dækker redning ved uheld i udlandet.

Det røde kort giver dig mulighed for følgende assistance i udlandet ved færdselsuheld eller ved driftsstop:

  • Bugsering/vejhjælp
  • Udlejningsbil
  • Hjemtransport af bilen
  • Hjemrejse fra uheldsstedet med fly, tog eller skib
  • Fremskaffelse/forsendelse af reservedele
  • Mulighed for lån til reparationer

Det er også almindeligt, at der er tilknyttet en retshjælpsforsikring til kaskoforsikringen. Retshjælpsforsikringen dækker i visse tilfælde sagsomkostningerne ved retssager.

Du har også mulighed for at købe en fx friskadeforsikring, en gladforsikring, en falckforsikring, førerulykkeforsikring, autoulykke.

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Læs meget mere om billig bilforsikring her.

Guiden til den bedste bilforsikring

Den bedste måde at sikre sig på, at man ikke betaler for meget for sin bilforsikring  og har den rette dækning vil, ifølge os, altid være at tage kontakt til så mange forsikringsselskaber som overhovedet muligt.

Her hos Findforsikring.dk har vi, i samarbejde med danske forsikringsselskaber, forsøgt at gøre denne proces nemmere for dig ved at lave en tilbudsformular til forsikringer. Med denne formular vil du gratis få uforpligtende tilbud fra 3 forskellige forsikringsselskaber, som alle ønsker at få netop dig som kunde.

Udfyld derfor formularen i dag og få gode tilbud på din forsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *