Skip to main content

Når vinterkørsel ikke behøver at blive dyr, så brug disse 11 tips

Der er flere ting, du skal tage højde for, når bilen skal gøres klar til vinterens kørsel. Det handler både om at forsikre bilens udstyr og din egen sikkerhed – så der er ingen grund til at vente. Men når bilen skal gøres klar til vinter, kan det nemt komme til at koste penge. Derfor får du her nogle tips til en billigere vinterkørsel.

1 Serviceabonnement

Tegn et serviceabonnement i stedet for at besøge autoværkstedet hver gang, der opstår problemer.

2 Køb vinterdæk med rabat

Lige nu kan du finde store rabatter på vinterdæk. Du skal bare tjekke online, så kan du spare en del. Hvis du køber online, kan du ofte samtidig få et monteringsselskab til at montere dem. Men lad være med at vente for længe. Du er ikke den eneste, der mangler vinterdæk.

3 Lav din egen sprinkler væske

Du behøver ikke investere i dyre dråber, når du selv kan lave dem.

Bland 1 del Isopropylalkohol 99 % med 3 dele Demineraliseret Vand og nogle få dråber opvaskemiddel. Hæld opløsningen i den dunk, der er beregnet til sprinklervæske. Opløsningen er frostsikker ned til hele -15 grader. Vær opmærksom på, at den rene
Isopropylalkohol ikke bliver spildt ned på bilens lak.

Læs mere om billig bilforsikring her på vores blog

4 Brug frisk olie

Med frisk tynd olie mindsker du dit benzinforbrug og nedsætter slitagen af din bil. Find den tynde og friske olie på tankstationer, hvor du kan suge den op med et sugeapparat i stedet for at bruge en oliepind.

5 Ingen kørsel uden lys

Om vinteren har vi flere mørke timer end lyse, og derfor skal du være helt sikker på, at du altid har lys på din bil. For at være sikker bør du købe et ekstra par pærer, og have dem liggende i bilen. Hos nogle forretninger kan du få sat nye pærer i uden omkostning. Ellers kan du se på videoen her, hvordan du skifter pærer

6 Spar på varmen

Om vinteren kan bilen blive rigtig kold med masse is og sne på ruder og lygter. Når bilen er kold, bruger vi en masse varme på at varme den op, men sådan behøver det ikke at være. Køb et bilcover, som du kan lægge over bilen om natten. På den måde kan du vågne op til en isfri bil. Køb et bil cover her:

7 Billigere strøm

Generatoren kan være tung at trække rundt, når den bruger energi på at oplade dit bilbatteri samtidig. For at undgå dette kan du købe en strømoplader til dit batteri, og lade dit batteri op. Så kan du spare penge på benzinen, fordi generatoren ikke bruger energi på at oplade batteriet.

8 Undersøg din kølervæske

Din kølervæske bliver nedbrudt gradvist. Derfor er det en god ide at tjekke om kølervæsken fortsat er frostfri, for ellers risikerer motoren at bundfryse og revne. Er du usikker på, om din kølervæske er frostfri, så er den billigste løsning at få mekanikeren til at tjekke det.

9 Undgå frostskade

Hvis du sprøjter gummilisterne på bildøren med silikone, kan du forebygge problemer med at komme ind i bilen morgenen efter en nat med hård frost. Silikonen forhindrer at listerne bliver ødelagt, når du forsøger at åbne dørene i frost.

10 Undgå rust

Hvis du sørger for at vaske bilen ofte om vinteren, får rusten sværere ved at bide sig fast. Vejsalt og grus er hårdt for bilens lak og undervogn. Derfor er det godt at sørge for at rense bilen jævnligt. Vasker du bilen på en tankstation, bør du vælge et vaskeprogram, der indeholder voks og undervognsvask.

11 Den rigtige forsikring

Sørg for, at du har den rigtige forsikring. Ansvarsforsikringen er lovpligtigt, når du har bil. Men ofte kan en kaskoforsikring være en god investering, for med en kaskoforsikring kan du blandt andet få vejhjælp.

Læs mere om ansvars- og kaskoforsikring her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *