Skip to main content

Tillæg til din bilforsikring

Der er mange muligheder for dækning udover den lovpligtige ansvarsforsikring og den klassiske kaskoforsikring. Du kan blandt andet sikre dig en erstatningsbil i den periode din egen er til reparation efter et uheld eller en førerulykkeforsikring, der kan dække skader på føreren af bilen i eneulykke. Læs med her og lær mere om de mange muligheder.

Friskadeforsikring

Friskade er, som det lyder en “fri skade”. Friskadeforsikringen er muligheden for, at du ikke ryger ned i bonustrin, hvis du kommer ud for en af nedenstående skader.

  • Brand, lynnedslag og eksplosion
  • Tyveri og røveri
  • Genstande styrter ned og rammer bilen
  • Skader på bilens glas

Du kan tegne friskadeforsikringen med eller uden selvrisiko. Forsikringen tegnes mest som tillæg til trinforsikring, så du sikrer dig mod fald i trin og en højere præmie ved netop disse skader. Men forsikringen kan også tegnes, som tillæg til fastpræmie forsikringen, hvis man f.eks. ønsker at slippe for selvrisiko ved netop disse typer af skader.

Glasforsikring

Kaskoforsikringen dækker forruden på din bil, men i mange tilfælde er der en høj selvrisiko, og du kan samtidig falde i trin, hvis du har tegnet en trinforsikring, og det betyder en højere pris på din forsikring. Glasforsikringen er derfor muligheden for, at du kan få dækket skader på bilens glas uden selvrisiko eller fald i trin.
De fleste selskaber håndterer skader ved at udbedre skaden uden at ruden skiftes. Det kan ske via fx Carglas, og så opkræves der ikke selvrisiko. Omvendt bliver der i tilfælde, hvor ruden udskiftes påkrævet en vis procentdel af reparationsudgiften eller et fast beløb. Forsikringen kan du også ofte købe helt uden selvrisiko.

Falck/redning

Mange forsikringsselskaber samarbejder med et redningsselskab, og det er i princippet det samme som at bestille et redningsabonnement hos f.eks. Falck.
På den måde får du den fornødne hjælp ved et uheld, punktering, startproblemer mv.

Ekstra udstyr

Ekstraudstyret i bilen kan variere meget, og derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at alt dit indkøbte ekstraudstyr på bilen er omfattet af forsikringen. Det kunne være en speciel radio, dyre dæk og fælge eller f.eks. navigation.

Værdiforringelse

Det er en forsikring, der tilbydes udelukkende til nye biler – gerne maksimalt 3-5 år gamle.
Dækningen betyder, at du vil få erstatning for den værdiforringelse, som bilen får ved en større skade.
Normalt ville forsikringsselskabet udelukkende sørge for, at bilen bliver repareret, og det værditab som du ville opleve grundet skaden, ville ikke blive erstattet.

Autoulykke

Dækker føreren af bilen og bilens passagerer. Autoulykkeforsikringen virker som en almindelig ulykkesforsikring. Hvis din bil bliver involveret i et uheld, og en eller flere personer i bilen enten kommer alvorligt til skade eller dør, så dækker forsikringen med den forsikringssum, som er valgt på forsikringen.

Erstatningsbil

Hvis du kører galt, eller bilen er blevet stjålet, og du er meget afhængig af din bil, så kan du tilkøbe en forsikring, hvor forsikringsselskabet betaler for en erstatningsbil i en bestemt periode.
Du skal være opmærksom på, at bilen ikke nødvendigvis er af samme mærke, type og med samme indretning, som din egen bil – derfor er det en god ide at spørge forsikringsselskabet om yderligere infomationer, hvis det er vigtigt for dig, at der fx er meget plads, speciel indretning eller lignende.

Førerulykke

Førerulykkeforsikringen dækker skader på føreren af bilen i tilfælde af eneulykker. Førerulykkeforsikringen skal sikre, at føreren af køretøjet også får en erstatning for eventuelle skader på kroppen, da der ved eneulykker ikke er en ansvarlig modpart at få erstatning fra.
Den skal ses som et supplement til bilforsikringen, men ikke som en afløser til den almindelige ulykkesforsikring.

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Læs meget mere om billig bilforsikring her.

Guiden til en billig og bedre bilforsikring

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi altid, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber, og at du samler dine forsikringer hos samme forsikringsselskab. På den måde har du mulighed for at finde den billigste bilforsikring og opnå store besparelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *