Skip to main content

Ulykkesforsikringens dækninger

Du skal holde tungen lige i munden, når det drejer sig om at finde den helt rigtige dækning for dig og din familie. Der er nemlig rigtige mange muligheder, og dem kan du læse om her.

Tandskade

Ulykkesforsikringen dækker også tandskader, som er opstået ved en ulykke. Dækningen afhænger selvfølgelig af omstændighederne, men vurderer forsikringsselskabet, at der er grund til dækning vil de dække udgifterne i forbindelse med udbedring af tanden.

Heltid og fritid

Når ulykkesforsikringen skal vælges, så er det også vigtigt, at du vælger den rigtige dækning i forhold til omfanget af forsikringen. Der findes to typer – den ene er heltid, og den anden er fritid. Heltidsulykkesforsikringen dækker døgnet rundt både på arbejdet og i fritiden. Eneste grund til ikke at vælge heltidsulykkesforsikringen skulle være, at dit arbejde er af en sådan risiko, at det simpelthen bliver for dyrt at betale. Fritidsulykkesforsikringen dækker i din fritid. Det vil sige, når du ikke er på arbejde – dog dækker den i langt de fleste forsikringsselskaber, når du er på vej til eller fra arbejde.

Job

Husk, at når du tegner en heltidsulykkesforsikring, så er det af stor vigtighed for forsikringsselskabet, hvad du arbejder med. Det skyldes jo selvfølgelig, at der er langt større chancer for at komme til skade, hvis du arbejder som murer på en stor byggeplads, end hvis du arbejder på kontor.

Hvis du skifter arbejde, så skal dit forsikringsselskab have det at vide. Hvis de ikke får det at vide, så kan det have indflydelse på erstatningen i tilfælde af en ulykke.

Fritidsinteresser / farlig sport

Både på heltid og fritidsulykkesforsikringen er der undtagelse for farlig og speciel sport – det kan være faldskærmsudspring, kampsport, boksning mv. Hvis du skal dækkes for speciel- og farlig sport, så skal du tegne en udvidelse for dette.

Sygdom

Ulykkesforsikringen dækker udelukkende ulykke – den dækker altså ikke sygdomme såsom kræft, stress mv. Nogle selskaber er begyndt at åbne op for dækning for sygdomme, som har en invaliderende effekt – det er dog som tilvalg og ekstra betaling, da det udgør en ekstra risiko for selskabet.

Helbredsoplysninger

Helbredsoplysninger kræves hos nogle selskaber. Husk altid at være ærlig og oprigtig i afgivelse af oplysningerne, da det ellers kan få konsekvenser, hvis der skal udbetales erstatning. Er du i tvivl, om oplysninger er relevante for selskabet, så kontakt dem hellere engang for meget end en gang for lidt.

Børn

Har du børn, så skal de selvfølgelig også forsikres. Børn forsikres normalt på samme forsikring, som resten af familien, og der er ikke forskel i grund dækningerne.Det er dog ikke muligt at tegne dækning for død på mere end 20.000 kr., da det ikke skal være muligt at spekulere i sit eget barns død. Visse selskaber tilbyder ved slemme ulykker med mén over 30 % en ekstra erstatning til forældrene, så f.eks. huset kan indrettes anderledes og til fordel for det ulykkesramte barn. De fleste forsikringer dækker også dit barns fritidsjob – tjek dog lige for at være på den sikre side. I forhold til farlig sport gælder de samme begrænsninger som nævnt ovenfor.

Ældre

Alt efter forsikringsselskabet, så vil der være en begrænsning for, hvor længe du kan have den almindelige ulykkesforsikring. Det har dog sjældent betydning for selve dækningen. Pris kan variere i op eller nedadgående retning.

Motorcykel, knallert eller scooter

Hvis du kører på en af de ovennævnte kørertøjer, så skal du have din forsikring udvidet, hvis du vil have fuld dækning ved en ulykke.

Hvad dækker forsikringen ikke

Forsikringen har nogle meget primære undtagelser, hvor ulykkesforsikringen ikke dækker – det er blandt andet:

  • Sygdom (som tidligere nævnt ovenfor)
  • Skader grundet nedslidning
  • Hvis skaden er forsætlig (selv klipper en finger af)
  • Selvmordsforsøg
  • Farlig sport (faldskærm, drageflyvning mv.)

Flere ulykkesforsikringer

Du kan tegne lige så mange ulykkesforsikringer som du vil, og få erstatning fra dem alle, hvis du føler, at det er nødvendigt – det gælder dog udelukkende erstatning for varigt mén og død. Der dækkes ikke dobbelt for erstatning for udgifter til behandling af tandskader eller helbredsomkostninger (fysioterapi og kiropraktor).

Skat

Erstatning ved invaliditet og dødsfald udbetales som et skattefrit engangsbeløb.
For erstatning ved dødsfald kan der, afhængigt af hvem beløbet udbetales til, blive tale om, at forsikringsselskabet skal fratrække boafgift af udbetalingen. Erstatning for tandskader og helbredsudgifter er skattefri.

Som alle de øvrige dækninger, så kan omfanget variere fra selskab til selskab.

Guiden til en billig og bedre forsikring

En rigtig godt måde at sikre sig på, at du ikke betaler for meget for din ulykkesforsikring vil være at tage kontakt til så mange forsikringsselskaber som overhovedet muligt.

Her hos Findforsikring.dk har vi forsøgt at gøre denne proces nemmere for dig. Dette har vi gjort ved at lave en tilbudsformular til forsikringer. Med denne formular vil du gratis få uforpligtende tilbud fra 3 forskellige forsikringsselskaber, som alle ønsker at få netop dig som kunde.

Udfyld derfor formularen i dag og få gode tilbud på din ulykkesforsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *