Skip to main content
ansvarsforsikring

Ansvarsforsikring til biler for unge – Billig forsikring

Guide: Find ansvarsforsikring til unge med bil 

Når unge skal finde en ansvarsforsikring, må de ofte betale en højere pris, da man som ung er nybegynder i trafikken.

Det er stort at blive 18 år for de fleste teenagere. Ikke mindst fordi man nu kan blive den heldige indehaver af det eftertragtede – og sikkert længeventede kørekort.

Men før man som ung nybillist sætter sig bag rettet, bør man sikre sig, at man har styr på forsikringerne. Kørekortet kan nemlig blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har forsikringspapirerne i orden. Især unge billister må ikke fristes til at spare forsikringen væk.

Statistikkerne viser nemlig, at unge ofte er involverede i flere ulykker. Unge i aldersgruppe 18-24 år står for eksempel for en tredjedel af alle ulykker.

Er du nybegynder og ung i trafikken og forsikringsjunglen? Så læs Findforsikring.dk’s guide til unge med bil her. Der kan være mange penge at spare, så indhent flere tilbud, og find en billig bilforsikring ,der passer til dit forsikringsbehov.

Ansvarsforsikring  til biler

Unge skal være opmærksomme på, at i det øjeblik man køber en bil, motorcykel eller andet køretøj, skal man have en ansvarsforsikring. Det er lovpligtigt, og du kan faktisk ikke få nummerplade på din bil, hvis du ikke har en ansvarsforsikring.

Ansvarsforsikringen dækker i tilfælde af uheldet er ude, og man forvolder skade på andre personer eller deres ting.

Kaskoforsikring

En kaskoforsikring dækker i de fleste tilfælde samtlige skader på bilen – dog med undtagelse af skader, der sker som følge af slid, eller hvis du har handlet uagtsomt. Skader påført under spirituskørsel dækkes for eksempel ikke af kaskoforsikringen. En kaskoforsikring er modsat en ansvarsforsikring ikke lovpligtig, men er især en fordel, hvis du kører i en ny og dyr bil.

Du kan få et nemt og hurtigt overblik over ansvarforsikring og kaskoforsikring til din bilforsikring

Hvad koster det?

Prisen på en ansvarsforsikring eller kaskoforsikring kan variere. Den afhænger for eksempel af, hvilket forsikringsselskab, du vælger, og hvor høj en selvrisiko du vil have. Samtidigt er din alder og erfaring afgørende.

Er du 18 år eller 19 år, kan du forvente en højere pris på en ansvarsforsikring eller kaskoforsikring på en bil. Ja faktisk er bilforsikringer især dyrere, hvis man er under 25. Det skyldes, at man er nybegynder og ung. Risikoen for skader vurderes simpelthen højere af forsikringsselskaberne.

Find den bedste ansvarsforsikring til unge billister

Inden du skriver forsikringspapirerne under, bør du sikre dig, at du har undersøgt markedet grundigt. Der kan nemlig være store prisforskelle på ansvarsforsikring. Det er en god ide at foretage en prissammenligning og hente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber.

Udfyld formularen her på siden og indhent gratis – og uforpligtende! – tre tilbud fra tre forskellige forsikringsselskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *