Skip to main content

Hvert syvende barn kommer til skade – Ulykkesforsikring til børn

En ny undersøgelse fra Forsikring og Pension viser, at næsten 170.000 af de danske børn mellem 0 og 15 år var en tur på skadestuen efter ulykker i 2011. Derfor spørger vi (igen); har dit barn en ulykkes-forsikring? Læs mere herunder og få tilbud på en billig ulykkesforsikring til børn.

Som jeg tidligere har skrevet om her på bloggen, så er mange danske børn ikke ulykkesforsikret. Det handler ikke om, at forældrene ikke vil ulykkesforsikre deres børn – det handler nærmere om, at de fleste forældre går ud fra, at deres barn automatisk er ulykkesforsikret. Men sådan hænger det altså ikke sammen.

Der er ikke nogen tvivl om, at forældre ønsker at forsikre og passe bedst muligt på deres børn, og det kan ofte gøres ved at sikre, at barnet har en ulykkesforsikring eller er skrevet ind i familiens ulykkeforsikring. Med en forsikring er du og dit barn oftest bedre stillet, hvis uheldet er sket. Og som undersøgelsen fra Forsikring og Pension viser, så sker ulykker.

Undersøgelsen fra Forsikring og Pension viser netop, at 12 procent af børnene mellem 0-5 år kom til skade i 2011, mens tallet for de 5-15-årige er på 14,6 procent. For mere end halvdelen af de små poder er det i hjemmet, at de fleste ulykker sker, mens antallet af ulykker i institutioner ligger på omkring 25 procent. Oftest er der tale om skader som fx sår på øjne og læber og forskellige former for hovedskader.
Anderledes ser det ud for de ældre børn. Typisk foregår ulykkerne for denne aldersgruppe både i hjemmet, på institutioner og til sport – ligesom skaderne også er mere voldsomme og ofte bærer præg af brud eller forstuvninger.

Med en ulykkesforsikring kan forsikringsselskabet dække, hvis dit barn får varige mén efter en ulykke. Men ulykkesforsikringen kan også dække genoptræning og behandling hos fx en fysioterapeut

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt dit barn har en ulykkesforsikring, så råder vi dig til at kontakte dit forsikringsselskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *