Skip to main content
Spar penge: Indhent 3 tilbud på din forsikring her

Forsikring påvirkes af ligestillingslov

Så skal der ligestilling ind i forsikringsverdenen. Fra d. 21 december 2012 bliver en EU-dom om ligestilling til lov i Danmark, og det betyder blandt andet dyrere forsikringer til de danske kvinder.

Ligestillingens indtog i forsikringsverdenen har konsekvenser, og denne gang ser det ud til, at det kan ramme de danske kvinder på pengepungen. Ifølge TV2.dk medfører den nye EU regel om ligestilling, at forsikringsselskaberne ikke længere må differentiere prisen til kunderne alene ud fra køn eller alder. Indtil d. 21 december gælder de gamle regler, og det er ikke nogen hemmelighed, at særligt de unge mænd har skullet betale en højere pris for bilforsikring. De unge mænd er mere risikovillige, fartglade og uerfarne, og derfor har prisen på bilforsikringen også været højere for de unge mænd end for de unge kvinder – også kvinder generelt. Men det er ikke kun prisen på bilforsikringen, der står til at blive ramt af ligestillingensreglen. Også andre forsikringer som fx livsforsikring og invalideforsikringer kan blive ramt af den nye lov om ligestilling. I disse tilfælde er det dog ikke sikkert, at de kun er kvinderne, der skal betale mere for deres forsikringer.

“De to helt store områder bliver på bilforsikringer og på privattegnede livsforsikringer,” udtaler Sara Løchte, chefkonsulent i Forsikring & Pension, til tv2.dk.

Justering af forsikringsprisen

Det er endnu ikke klart, hvordan forsikringsselskaberne vil håndtere den nye ligestillingslov. Hos nogle forsikringsselskaber vil kvinderne sandsynligvis blive påtvunget en væsentlig højere præmie for bilforsikringen – selvom deres forsikringsbehov ikke ændres. Hos andre forsikringsselskaber vil mændene formentlig opleve, at prisen på deres bilforsikringer vil falde betydeligt, selvom risikovurderingen fortsat vil være større.

Hos Forbrugerstyrelsen afventer man spændt de forskellige forsikringsselskabers udspil.

Bedømmelsesoversigt

0,0
0,0 ud af 5 stjerner (baseret på 0 anmeldelser)
Fremragende0%
Meget godt0%
Gennemsnitlig0%
Mindre godt0%
Dårligt0%

Gennemgå denne artikel nedenfor

Artikel anmeldelser

There are no reviews yet. Be the first one to write one.