Skip to main content
cykelforsikring

Forsikring af din cykel – Dækker indboforsikringen?

Forsikring af din cykel

Foråret er over os, og det betyder endnu flere cyklister i trafikken. Desværre betyder det også flere cykeltyverier. Læs hvordan du forsikrer din cykel rigtig.

Hvert år bliver flere og flere cykler stjålet. Desværre er der ikke meget polititet kan gøre. Er cyklen først stjålet, så får du den sjældent at se igen. Desværre opdager mange også, at forsikringen ikke kan gøre meget ved det. Det er nemlig ikke alle forsikringsselskaber, der dækker cykeltyveri. Ligesom det oftes kræver en udvidet forsikring, hvis du skal have dækket din cykel. Og for mange danskere er cyklen efterhånden en større forsikring.

Hvordan dækker forsikringen cykeltyveri

Ofte dækker indboforsikringen cykeltyveri, men der kan dog være en grænse på, hvor meget forsikringsselskaberne vil udbetale. Nogle selskaber har en maksimumgrænse på mellem 14.000 og 16.000 kroner. Andre selskaber har en maksimumgrænse, der følger den indbosum ens indboforsikring har.

Du skal dog være opmærksom på, at der ofte er en selvrisiko også. Hvis du har købt en cykel til 5000 kroner, men har en selvrisiko, så vil du altså kun får 2000 kroner tilbage.

Tidligere har der været krav om hvilken lås, din cykel skulle have for at være forsikret. Men de regler gælder ikke længere, så du kan både have en kædelås og en fastmonteret og stadig være dækket.

Samtidig er det også vigtigt at holde sig for øje, at forsikringsselskaberne benytter sig af afskrivning i forbindelse med udbetaling af erstatning. Det betyder, at forsikringsselskabet udbetaler mindre for hvert år. Er din cykel 5 år gammel, når den bliver stjålet, så får du altså ikke samme beløb, som hvis din cykel var 1 år gammel.

Hos findforsikring.dk kan du indhente tilbud på din forsikring fra 3 forskellige forsikringsselskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *