Skip to main content

Forsikringssvindel med iPhone

De er derude – de helt igennem dedikerede iPhone fans, som står i kø, når nye produkter som iPhone 5 rammer butikkerne. Men ifølge tal fra forsikringsselskaberne findes der også dem, der forsøger at snyde sig til den nyeste iPhone 5 ved at kaste sig ud i forsikringssnyd.

Undersøgelser fra flere af de danske forsikringsselskaber peger på, at flere danskere laver forsikringssvindel i håb om at få fingre i den nye IPhone 5. Antallet af forsikringssager mod IPhone 4 eller ældre modeller er nemlig steget markant siden lanceringen af IPhone 5, og det vurderes som et tegn på, at der i dag bliver begået forsikringssvindel i stigende grad. Når flere og flere pludselig kontakter forsikringsselskaberne med forsikringssager og erstatninger kort efter, at IPhone 5 er havnet på hylderne, er det svært ikke at blive lidt mistænksom.

Forsikringstjek

Det stigende antal forsikringssager betyder, at flere forsikringsselskaber nu ændrer deres fremgangsmåde i forhold til kundernes forsikringssager. Formålet med ændringen er at sortere de uærlige forsikringssager fra. Den nye fremgangsmåde betyder, at de kunder som klager over deres ældre IPhones, nu skal sende dem ind til reparation. Derved undgår forsikringsselskaberne, at for mange kommer igennem med falske forsikringssager.

Elektronikforsikring

Normalt vil din IPhone eller telefon og andet elektronik høre ind under indboforsikringen. Indboforsikringen dækker blandt andet skader som er opstået ved

  • brandskader
  • skader forårsaget af vand
  • skader på grund af tyveri eller indbrud

Men hos nogle forsikringsselskaber har du også mulighed for at købe en selvstændig elektronikforsikring. Med en elektronikforsikring behøver du nemlig ikke at investere i de medfølgende forsikringer, som butikkerne tilbyder, når du køber elektronisk udstyr.

Elektronisk udstyr og telefoner er efterhånden blevet en bekostelig affære, og derfor anbefaler vi, hos Findforsikring.dk, at du sørger for, at dit elektroniske udstyr er dækket gennem enten din indboforsikring, en separat elektronikforsikring eller den forsikring, som bliver tilbudt i forbindelse med dit køb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *