Skip to main content

Er din cykel rigtig forsikret?

Husk indboforsikringen til din cykel

Danmark er en cykelnation, og særligt i de større byer som København og Aarhus er mange mennesker afhængige af cyklen som transportmiddel. Men selvom cykeltyveri langt fra er et ukendt begreb, ved de fleste ikke, hvordan deres cykel bliver ordentligt forsikret. Hvis du vil undgå at stå uden forsikringsdækning, hvis din cykel bliver stjålet – så læs med her.

Som oftest vil din cykel være inkluderet i din indboforsikring. Det betyder, at hvis din cykel bliver stjålet, så kan du få den dækket under din indboforsikring, men du skal huske, at der oftest er visse begrænsninger for forsikringen. Cyklen skal nemlig være mere værd end din selvrisiko. Derudover dækker forsikringen kun, hvis cyklen har et stelnummer og en godkendt lås. Når du skal have din forsikring til at udbetale erstatning, så skal du melde cyklen stjålet, og derfor skal du også have dit låsebevis. Indboforsikringen dækker generelt hærværk i forbindelse med tyveri eller forsøg på tyveri af cykler. Indboforsikringen dækker ikke ved skader, der er opstået på baggrund af færdselsuheld.

Men du skal også være opmærksom på, at din forsikringsdækning varierer fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Typisk dækker indboforsikringen cykler på op til 13.000 kroner, men det er kun det første halve år, at du får fuld erstatning. Derefter gælder det, at forsikringsselskaberne erstatter cyklerne med lignende cykler vurderet ud fra alder og pris.

Udvidet indboforsikring til din dyre cykel

Som beskrevet dækker indboforsikringen typisk ikke cykler, der er dyrere end 13.000 kroner, så hvis du har en særlig værdifuld cykel, så er det en god ide at købe en særskilt cykelforsikring eller udvide din indboforsikring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *