Skip to main content

Motorcykelforsikring om vinteren

Er din motorcykel dækket om vinteren?

Desværre er mange ikke klar over, at ikke alle motorcykler er dækket af forsikringen i vintermånederne, og det kan hurtigt blive alt andet end billigt at finde ud, hvis uheldet først er sket. Få styr på din vinterforsikring og få gode råd til vinterkørsel med din motorcykel.

Motorcyklen er for mange det ultimative symbol på frihed, og når foråret og sommeren er over os er motorcyklen igen en fast gæst på de danske veje. Men når sneen, frosten og kulden fylder de danske vejrudsigter, er motorcyklen et sjældent syn. Om vinteren befinder de fleste motorcykler sig nemlig i garager og til opbevaring. Her står de i ly for vinterens frost. Men mange er ikke klar over, at motorcykelforsikringen ikke dækker motorcyklen i vintermåneden, og derfor får mange sig en dyr overraskelse, hvis motorcyklen en dag fx er stjålet eller blevet udsat for hærværk. Motorcykelforsikringen dækker generelt ikke i vintermånederne december, januar og februar.

Første vinter som motorcykel-ejer

Det bedste du kan gøre, når du skal tegne din motorcykelforsikring er at sørge for at få styr på, hvornår forsikringen dækker. Hvis du ved, at du kører motorcykel i vintermånederne også, så skal du oplyse det til forsikringsselskabet, så du kan få udvidet din motorcykelforsikring til også at gælde i vintermånederne. Dette gælder selvfølgelig også, hvis du vil sikre dig i tilfælde af hærværk og tyveri.

Tips til vinter-motorcyklisten

Har du styr på din forsikring i vintermånederne, og kører du også på din motorcykel i vintermånederne, får du her nogle gode råd.

  • Kontrollér batteriet og udskift det, hvis det ikke er godt nok
  • Skift evt. dæk der er bedre egnet til vintertemperaturer, vand og sne
  • Husk at vask og vokse din motorcykel så ofte som muligt
  • Spray rustbeskyttende olie eller silikone på alle metaldele så ofte som muligt, det vil reducere rustangreb forårsaget af vejsalt
  • Lad evt. karburatorerne justere til vinterkørsel. Sørg for, at motoren er gennemvarm, før du kører for meget
  • Kontrollér alle lygter, blinklys, kontrollamper og bremser. De fleste bilister forventer ikke at se motorcyklister i vintermånederne
  • Hvis du har vindspejl, må du sørge for, at det er monteret således, at du kan se over det og ikke kun gennem det
  • Racebremseklodser skal ikke benyttes om vinteren. De er ikke lavet til vådt føre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *