Skip to main content
rejseforsikring

Ansvarsforsikring og rejse – læs om ansvarsforsikring på rejser

Sådan dækker din ansvarsforsikring på din rejse

En ansvarsforsikring dækker også på din rejse, selvom du krydser landets grænser. Dog er der visse tilfælde, hvor din ansvarsforsikring ikke dækker i udlandet. Findforsikring.dk giver dig her et overblik over, hvordan din ansvarsforsikring dækker dig på rejser i udlandet.

Det er jo kun en uge – behøver jeg virkelig at tegne en rejseforsikring, der inkluderer en ansvarsforsikring? Svaret er et rungende ja. Hvis uheldet er ude, er det ganske simpelt en for høj pris at betale at spare ansvarsforsikringen væk.

Hvis du påfører personer eller ting skade, kan du have pligt til at betale for skaderne – og det kan altså blive alt andet end en billig ferie at springe forsikringen over i håbet om ekstra lommepenge.

Hvorfor er det vigtigt at have en ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring dækker i løbet af din rejse i udlandet, hvis du ved et uheld kommer til at gøre skade på et andet menneske eller andre personers ejendele.

Forestil dig, du en dag bakker bilen ind i en anden bil og laver en slem bule – eller endnu værre – muligvis rammer en cyklist. I sådanne tilfælde dækker ansvarsforsikringen for reparation af bulen i bilen og cyklistens tandlægebesøg.

Hvad dækker en ansvarsforsikring i udlandet?

De fleste danskere har en indboforsikring, hvori der er inkluderet en ansvarsforsikring. Denne ansvarsforsikring dækker dig også i udlandet i op til tre måneder.

Men hvis du på din rejse får lyst til at leje en scooter, knallert, bil eller andet køretøj, skal du være særligt påpasselig. Din ansvarsforsikring dækker nemlig ikke skader påført af lejede motorkøretøjer. Derfor er det en god ide kun at leje køretøjer, der har en ansvarsforsikring.

Få et godt tilbud på en ansvarsforsikring

Hvis du endnu ikke har en ansvarsforsikring, er det en god ide at undersøge markedet, inden du skriver den første og bedste forsikringsaftale under. Indhent tilbud fra forsikringsselskaber og sammenlign pris, hvor god en dækning ansvarsforsikringen på rejser i udlandet har, og hvor stor din selvrisiko er. Husk, en billig forsikring er ikke nødvendigvis lig med en god forsikring.

På Findforsikring.dk kan du gratis få tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber. På den måde får du en god ansvarsforsikring til en god pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *