Skip to main content

Kaskoforsikring, tyveri, hærkværk og skader

Kaskoforsikring – tyveri af knallerter og trailere er ikke en sjælden ting

Nye tal viser, at tyvene er ivrige efter at stjæle knallerter og trailere. Køretøjerne er de mest stjålne i Danmark, og derfor anbefaler Brancheorganisationen, Forsikring og Pension, at man tænker sig om, inden man går fra sin knallert eller trailer.

Selvom det kan virke usædvanligt, så er både trailerne og knallerter øverst på tyvens ønskeliste over køretøjer. Nye tal fra Forsikring og Pension viser, at der blev stjålet 1.901 knallerter med nummerplader og ikke mindre end 1.521 trailere i løbet af 2012.

Blandt dem var de mest populære bilmærkerne folkevognene: 955 VW’er blev således stjålet i 2012, efterfulgt af Toyota med 357, Ford med 334 og Peugeot med 275 stjålne biler.

Husk forsikringen

Selvom mange danskere godt ved, at det er en god ide at sikre sig mod tyveri og tegne en kaskoforsikring, så er der alligevel en del af befolkningen, som vælger at spare kaskoforsikringen væk. Det betyder desværre, at forsikringsselskaberne ikke udbetaler nogen erstatning i tilfælde af tyveri. Derfor kan det være en god ide alligevel at tegne en kaskoforsikring – særligt hvis dit køretøj står øverst på tyvens ønskeliste.
Kaskoforsikringen har nogle primære undtagelser, men de kommer mest til anvendelse, hvis man ikke har opført sig helt normalt – det kunne f.eks. være ved spirituskørsel, hvis man har lavet skaden med vilje, eller hvis man ikke har kørekort til bil.

Vær opmærksom på, at dækningerne kan variere fra forsikringsselskab til forsikringsselskab. Sørg derfor for at tjekke dine dækningsbetingelser.

Hos Findforsikring.dk minder vi dig om, at det er bedre have en forsikring, du ikke får brug for – end at få brug for en forsikring, du ikke har…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *