Skip to main content

Sikker sejlads med hunden – Billig hundeforsikring

Tag hunden med om bord

Mange hunde har ikke noget imod at sejle, især ikke hvis de har været med siden de var hvalpe. Som hundeejer er der alligevel meget, du kan gøre for at skabe et sikkert miljø og gøre din hund mere tryg om bord.

Giv hunden redningsvest på

Ligeså vel som du skal have redningsvest på, er det også vigtigt, at hunden får en på. Selvom langt de fleste hunde er gode svømmere, kan det være en god ide.

“Hvis hunden falder over bord, kan det være en meget stressende situation, og hunden kan gå i panik, siger Lene K. Jørgensen, Dyrelæge ved Agria Dyreforsikring. Herudover kan det være svært at fiske hunden op af vandet igen, hvis den er faldet i vandet uden redningsvest.

Skræddersyet redningsvest

En redningsvest til hunde bør være tilpasset hundens vægt, og hvis hunden har lang pels, bør der tilføjes et par ekstra kilo, da den bliver væsentlig tungere, når pelsen bliver våd. Desuden har en god redningsvest ‘quick release’ spænder, et stort bærehåndtag på ryggen og ringe, så den kan bindes i en snor.

“Man må under ingen omstændigheder holde sin hund i den normale hundesnor og halsbånd på båden. Hvis hunden beslutter at springe over bord eller på land, når båden er i havn, kan hunden komme til at hænge i snoren, og det kan få katastrofale konsekvenser, siger Lene.

Du bør også altid have friskt vand om bord, så hunden ikke får saltforgiftning og tørre pels og ører grundigt efter badning, så den undgår betændelser.

Husk hundeforsikringen

Skulle hunden alligevel være så uheldig at falde over bord og have brug for et tjek hos dyrlægen, kan det være en hjælp at have en  hundeforsikring.

Læs mere om hundeforsikring her

Hos Findforsikring.dk anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber og samler dine forsikringer hos ét selskab – på den måde har du mulighed for at opnå store besparelser.

Flere tips

  • Lær din hund at komme til og fra borde på kommando – hjælp hunden, så den ikke glider
  • Sørg for at hunden bærer en redningsvest på båden og i havn
  • Giv hunden et roligt og trygt område om bord
  • Hunden skal have adgang til frisk vand og et område med skygge
  • Aktiver din hund, når I er på land og sørg for, at den også får slappet af inden I går ombord igen
  • Tilpas hastigheden på en motorbåd, så din hund er sikker og kan holde balancen
  • Pas på ikke at gøre dine etaper på vandet for lange. Fire eller fem timer på havet er langt for en hund, også selvom den trives om bord.
  • Medbring en liste over dyrlæger langs din sejlrute. Appen “MyPetVet” kan være en stor hjælp med funktionen “Find nærmeste dyrlæge”

Kilde: Agria Dyreforsikring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *