Skip to main content
ansvarsforsikring til bil

Bilforsikring i Danmark: Indhent 3 tilbud der gælder på din rejse

Bilforsikring i Danmark – find den bedste og billigste forsikring til din rejse

Når du skal på rejse i udlandet, er det vigtigt, at du er bekendt med reglerne for, hvornår du er dækket. Det gælder både din ansvars- og kaskoforsikring fra Danmark. Der er nemlig forskellige forhold for din ansvars- og kaskoforsikring, alt efter hvor du rejser.

Ansvarsforsikring til bil når du er på rejse

Den lovpligtige ansvarsforsikring i Danmark dækker altid i det nære udland, dvs. i EU, EØS og Norge, samt Schweiz, Kroatien og Andorra. Det sikrer dit erstatningsansvar, over for andre billister eller dine medpassagerer, skulle der ske en ulykke. Den dækker ikke hverken vejhjælp eller skader på egen bil, så i mange tilfælde kan det være godt, at tegne en kaskoforsikring til bil i Danmark. Den kan nemlig også dække skader og vejhjælp i udlandet.

Klik her og indhent tilbud på billig bilforsikring.

Din bils kaskoforsikring uden for Danmark

Mange forsikringsselskaber i Danmark vil være medlem af SOS Internationals rødt kort ordning. Den sikrer dig vejhjælp og assistance i udlandet, hvis du er dækket af en kaskoforsikring. Det er dog ikke alle selskaber der er medlem, så det er vigtigt, du gør dig bekendt med, om du har den bedste bilforsikring eller forsikringsvilkår i forhold til at rejse i udlandet.

Rødt og grønt kort ordningen

Skulle uheldet være ude, mens du rejser i udlandet, skal du være opmærksom på rødt og grønt kort ordningen.

Det grønne kort certificerer, at du er ansvarsforsikret, altså at du er forsikret, hvis du i din bil påfører andre eller deres ejendele skade. I EU og EØS landende, inklusiv Norge, Schweiz, Kroatien og Andorra behøver du dog ikke medbringe kortet.

Det røde kort kan du få udstedt, hvis dit forsikringsselskab samarbejder med SOS International. De tilbyder nemlig assistance og vejhjælp i udlandet, såfremt du har en kaskoforsikring til bil i Danmark. Det røde kort er nyttigt, fordi det indeholder en række assistance og servicenumre, men er som sådan ikke nødvendigt, så længe du har din bils registreringsnummer. Vi anbefaler dog, at du undersøger med dit selskab, hvad du helt nøjagtig er dækket af på din tur.

Find en billig bilforsikring i Danmark

Har du været ude at investere i en ny bil, kan det være værd at kaskoforsikre din bil i tilfælde af skader. Fordi en kasko dækker ved skader på egen bil, i tilfælde af at du skulle komme ud for en ulykke, er du også langt bedre dækket end bare med den lovpligtige ansvarsforsikring.

Har du en gammel og billig bil, kan du overveje, om det er værd at have en kaskoforsikring. Med nyere biler kan det dog tit betale sig, eller ligefrem være et krav fra långiver, hvis du har lån i bilen. I sidste ende er det dig, der skal vurdere, hvor godt du ønsker bilen dækket. For at finde ud af hvad en billig kaskoforsikring til bil i Danmark vil koste dig, anbefaler vi, at du benytter vores online formular til at indhente 3 uforpligtende tilbud. På den måde kan du også afgøre, om en kasko kan betale sig, for den type bil du kører.

Foretag en prissammenligning

Det er nemt at foretage en prissammenligning, hvis du kender dine oplysninger. Du skal dog gøre op med dig selv, hvor godt du ønsker at være dækket, da det at få en billig pris på din kaskoforsikring kan betyde en højere selvrisiko. En højere selvrisiko kan hurtigt blive dyr, da du i større grad selv skal dække eventuelle skader.
Din pris afhænger desuden af en lang række forudsætninger, såsom din personlige profil, området du bor og hvilken bil du kører. Det er derfor en kompliceret opgave at fastslå prisen selv, uden at tage kontakt til forsikringsselskaberne. Ved at udfylde dine oplysninger i vores tilbudsindhenter, kan du dog nemt modtage flere tilbud til sammenligning, så du lettere kan gennemskue prisen og den bedste dækning – både på rejsen og derhjemme i Danmark.

Hvis du synes ovenstående artikel var værd at læse og hjalp dig med at besvare dine spørgsmål, eller synes du rigtig godt om konceptet her på Findforsikring.dk så må du rigtig gerne ”Synes godt om” vores side og dele din med dine venner og bekendte. Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *