Skip to main content

Kaskoforsikring og totalskade – læs om skader og dækning

Guide: Nye regler – se hvornår kaskoforsikringen dækker ved totalskade

Regeringens vækstpakke i 2013 betyder, at grænsen for, hvornår din bil er totalskadet, bliver hævet. Læs mere om den nye reparationsgrænse her

Hvornår er en bil totalskadet?

Men vækstpakken, som blev vedtaget i 2013, betyder, at grænsen for, hvornår en bil kan erklæres totalskadet,  bliver hævet til 75 procent i 2014 og 2015.

Klik her og indhent tilbud på billig bilforsikring.

Hvad dækker en kaskoforsikring ved totalskade?

Er du ude for en ulykke og erklæres din bil efterfølgende for totalskadet, har du krav på erstatning fra din kaskoforsikring.

Forskellige forsikringsselskaber kan have forskellige forsikringsbetingelser i deres kaskoforsikringer, men er ved lov fastsat nogle ufravigelige krav, som din kaskoforsikring, som minimum skal indeholde.

Hvis en skade for eksempel overstiger køretøjets værdi, har du krav på kontant erstatning. Samtidigt gælder det, at hvis skaden koster mere en 75 procent af bilens værdi at udbedre, vil din bil som sagt blive erklæret totalskadet – og du har krav på kontant udbetaling.

Erstatningen vil svare til prisen for en tilsvarende bil, der har samme årgang, mærke, model og har kørt samme antal kilometer.

Hvis din bil bliver stjålet, er du også sikret dækning af din kaskoforsikring. En kaskoforsikring dækker desuden, hvis du får en skade, som du selv er skyld i for eksempel i forbindelse med en ulykke.

Find den bedste kaskoforsikring

Når du skal finde din kaskoforsikring, kan der være flere faktorer, der afgør, hvilke type kaskoforsikring, der er den bedste og bedst dækker dine behov.

Hvis du for eksempel har en bil af ældre dato, og som har kostet mindre end 20.000, bør du overveje, om det kan betale sig at købe en kaskoforsikring.

Har du en dyr bil eller en bil af nyere dato, så er det bestemt en god ide at tegne en kaskoforsikring. Er din bil fabriksny og under et år gammel, er det værd at overveje, om din kaskoforsikring skal indeholde den såkaldte nyværdierstatning. En nyværdierstatning er noget, nogle forsikringsselskaber tilbyder.

Nyværdierstatning betyder, at den beskadigede genstand erstattes med, hvad det ville koste for en tilsvarende ny bil.

Udfyld vores onlineformular og modtag 3 tilbud på en kaskoforsikring.

Hvis du synes ovenstående artikel var værd at læse og hjalp dig med at besvare dine spørgsmål, eller synes du rigtig godt om konceptet her på Findforsikring.dk så må du rigtig gerne ”Synes godt om” vores side og dele din med dine venner og bekendte. Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *