Skip to main content
ejerskifteforsikring

Ejerskifteforsikring hvor længe gælder den – Billig forsikring

Ejerskifteforsikring – hvor længe gælder den, og hvor god beskyttelse giver den

Ejerskifteforsikring og hvor længe gælder den er altid et vigtigt spørgsmål. En almindelig ejerskifteforsikring gælder i 5 år, mens at en udvidet forsikring dækker i op til 10 år.

Ejerskifteforsikring og hvor længe gælder den er altid et relevant forhold i forbindelse med hushandler. Ejerskifteforsikringer vil her have forskellige tidshorisonter, alt efter hvorvidt man tegner en almindelig eller udvidet ejerskifteforsikring. Derudover så kan ejerskifteforsikringer også til en vis grad svinge afhængig af hvilket forsikringsselskab, at du tegner den hos.

Ejerskifteforsikring og hvem betaler?

En ejerskifteforsikring er en forsikringsordning, som anvendes i forbindelse med hushandler. En ejerskifteforsikring beskytter her både køber og sælger mod uforudsete skader. Dette er også årsagen til, at præmien er delt mellem begge parter.

Et minimumskrav for at lave en ejerskifteforsikring er her, at der foreligger en tilstandsrapport og el-rapport. Hvis disse to dokumenter ikke er til stede, så er det ikke muligt at tegne denne forsikring.

Hvornår skal den tegnes og hvem betaler?

En ejerskifteforsikring skal tegnes inden overtagelse. Med andre ord, hvis hushandlen allerede er overstået, og du nu står som den stolte nye husejer, så er det for sent at tegne en ejerskifteforsikring. Sørg derfor for at have helt styr på alle disse forhold i god tid før, at du sætter din underskrift på hushandlen – uanset om du måtte være køber eller sælger.

Ejerskifteforsikring – hvor længe gælder den?

I forhold til hvor længe forsikring typisk gælder, så er der forskellige ting, man skal være opmærksom på. Når vi snakker om ejerskifteforsikring, og hvor længe gælder den, så vil en almindelig ejerskifteforsikring have en løbetid på typisk 5 år. Sammenlignet med dette så har en udvidet ejerskifteforsikring en løbetid på 10 år.

For mere information om ejerskifteforsikring og hvor længe gælder den, så tag kontakt til dit lokale forsikringsselskab.

Kan det betale sig?

Hvorvidt det kan betale sig at lave en ejerskifteforsikring er noget, som den individuelle køber eller sælger i sidste ende må beslutte med sig selv. Når man køber et hus, så er der altid en risiko for, at der er visse fejl og mangler, som man ikke umiddelbart kan få øje på.

Det kan for eksempel være tilfældet, hvis der er skader på ens rør, eller hvis der gemmer sig råddent bindingsværk bag dine synlige murer. Hvis man ikke har en ejerskifteforsikring, så vil det ikke være muligt at få erstatning for disse skader, som man ikke var klar over, da man indgik hushandlen.

Hvis du ønsker mere information omkring ejerskifteforsikringer, kan du læse følgende artikel:
Billig ejerskifteforsikring

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *