Skip to main content
Spar penge

Ting eller kontanter? Læs her om erstatning

Når det handler om erstatning, så kan vi ikke altid få det, som vi vil have det. Hvis du ikke vil have det samme produkt igen, så får du færre penge i erstatning.

Vi har været inde på det før, men det er fortsat rigtig relevant for mange forbrugere. For mange danske forbrugere er det nemlig rigtig svært at gennemskue reglerne for erstatning. Du skal ikke forvente, at du kan vælge og vrage, som det passer dig, når det gælder forsikring. Måske har du i længere tid været lidt træt af din af din halvgamle computer og overvejet, om du ikke skulle købe en anden. Men inden du får set dig om, så har du haft indbrud, og din computer forsvundet med tyven. Selvom det er rigtig ærgerligt, at computeren er væk, så glæder du dig til at få en helt ny computer. Men sådan fungerer det ikke. I det her tilfælde, så vil forsikringsselskabet tilbyde dig at købe præcis den samme computer igen. Hvis du ikke tager imod det, så kan du få udbetalt et beløb, der er mindre end det, du selv har brugt på computeren. Det skyldes, at selskaberne typisk kan skaffe tingene lidt billigere, end hvis du selv gik ud og købte dem, og at de også fratrækker en genleveringsrabat.

Regler eller svindel

Og mange ender med en skuffet mine, når forsikringsselskaberne skuffer. Omvendt er betingelserne for erstatning også nødt til at være konsekvente, for uden klare regler så ville alt for mange spekulere i svindel. Og svindlen kan ende i endnu mere utilfredshed blandt kunderne, for med flere svindelsager er forsikringsselskaberne nødt til at sætter præmierne op.

Hos Findforsikring.dk kan du indhente tilbud på dine forsikringer fra 3 forskellige forsikringsselskaber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *