Skip to main content
Pas på

Pas på mikroforsikringer – Vejen til en billig forsikring

Små uheld og klodsetheder

Forsikring er som oftest en god ide, men der er nogle gange lidt for meget at vælge imellem på markedet. Der kommer flere og flere muligheder for at forsikre dig mod hverdagens små uheld og klodsethed. Men hos Forbrugerrådet råder man forbrugerene til at tænke sig om, inden man investerer i de såkaldte mikroforsikringer.

Nogle selskaber tilbyder i dag små forsikringer, som kan dækker forbrugeren, hvis en CD bliver ristet eller hvis man kommer til at fylde den forkerte benzin på bilen. Og som udgangspunkt er det jo fint at være dækket. Men nogle udgifter bør man måske klare udenom forsikringen.

Køb indboforsikring

Man bør kun forsikre sig mod udgifter, man ikke selv kan dække med en opsparing eller opsug uden større indhug i levestandarden over nogle måneder,« siger Mads Mølgaard Braüner, seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk, til Berlingske.

I stedet for at tegne de små og billige forsikringer, så vil det oftest være en bedre ide at tegne en indboforsikring og måske en elektronik forsikring. Disse forsikringer er bedre at have, da de ikke kun dækker et bestemt produkt eller en konkret rejse.

Det er forskelligt, hvor smertegrænsen vil ligge for den enkelte forbruger. Indbo, hus og bil har de færreste råd til at erstatte. Men en musik-CD til 115 kr. vil de fleste have råd til at købe igen fra ny, hvis den bliver ridset, så det giver simpelthen ikke mening at forsikre den, selv om det kun koster 15 kr. Ikke med mindre man er en meget stor klodsmajor, der ødelægger alt, og så vil man nok alligevel blive udelukket fra at tegne forsikringer,« siger Mads Mølgaard Braüner til Berlingske.

Hos findforsikring.dk kan du indhente tilbud på dine forsikringer fra 3 forsikringsselskaber.