Skip to main content
studerende

Er du studerende og mangler en bilforsikring?

Er du studerende og har købt en bil, så kan det være en krævende proces at finde en god bilforsikring. Læs med her om, hvorfor en bilforsikring er vigtig, og hvordan du finder den bedste.

Lovpligtig bilforsikring

Hvis du har investeret i en bil, så er det også en god ide at tegne en dækkende bilforsikring. Men uanset om du mener, at bilforsikringen er nødvendig eller ej, så skal den tegnes. I Danmark skal man minimum tegne den lovpligtige ansvarsforsikring. Herudover kan der også tegnes den frivillige kaskoforsikring. Afhængig af bilens alder og stand, skal man se på, om det kan svare sig at tegne kaskoforsikringen. Er det en nyere bil, som bliver totalskadet, er det en dyr fornøjelse at have sparet kaskoforsikringen væk.

Klik her og få tre tilbud på en billig bilforsikring.

Hvordan finder jeg den bedste pris som studerende? 

Det kan være en udfordring af finde rundt i forsikringsjunglen. Det bedste man kan gøre er at sætte lidt tid af til at undersøge markedet grundigt. Før man skriver under på første og bedste tilbud, er det vigtigt at indhente tilbud på fra flere forsikringsselskaber. Typisk har selskaberne nogle særlige ungdomspakker til studerende som er lidt billigere end normalt. For at gøre forsikringen endnu billigere, kan du også vælge at hæve selvrisikoen. Gør du dette, skal du dog være opmærksom på, at du selv kommer til at betale et større beløb, hvis der sker en skade.

Bor du ude, så kan du med fordel samle din bilforsikring med indbo- og ulykkesforsikringen. Forsikringsselskaberne har alle forskellige rabatordninger, men du vil typisk opnå en mindre samlerabat.

Forsikringssvindel straffes

Du har sikkert hørt, at det kan betale sig, at lade din forældre forsikre bilen for at opnå en lavere forsikringspræmie. Selvom det kan være fristende, er det en dårlig ide. At lade dine forældre registrere bilen i deres navn, hvorefter du er den primære bruger og ejer er forsikringssvindel og kan straffes med fængsel. Kommer du ud for en ulykke, og forsikringssvindlen opdages, betyder det også, at du ikke er dækket og selv skal betale alle omkostninger.

Få den bedste bilforsikring

Som studerende kan økonomien ofte være stram, men det er vigtigt at huske på, at den rette dækning har sine fordele, hvis uheldet er ude. Vi anbefaler, at du indhenter tre tilbud på bilforsikring, vælger det bedste og samler alle dine forsikringer og et selskab.

ansvarsforsikring, bilforsikring, studerende