Skip to main content
ansvarsforsikring til bil

Er du dækket af din ansvarsforsikring i Sverige?

Har du en bil i Danmark, som du har tegnet en ansvarsforsikring på, så er du også dækker på en tur til Sverige. Lejer du derimod en bil, er du ikke nødvendigvis sikret. Læs mere om ansvarsforsikring på rejser til Sverige her.

Inden du pakker bilen og kører mod det svenske fjeld eller hopper om bord på flyet, er det vigtigt, at du tjekker reglerne for din ansvarsforsikring og dermed undgår ubehagelige ferieoverraskelser.

Derfor er ansvarsforsikringen vigtig

Er du ejer af en bil, som skal køre på offentlige veje, så skal du uanset alder og stand tegne den lovpligtige ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker, hvis du påfører andre personer eller deres ejendele skade med dit køretøj. Forsikringen dækker kun det erstatningsansvar, du kan blive pålagt og ikke eventuelle skader, som du eller din egen bil pådrager sig.

Tryk her og indhent tilbud på en billig bilforsikring.

Ansvarsforsikringen i Sverige

Der findes flere forskellige ansvarsforsikringer. Uanset om der er tale om den til bilen, hunden eller din private ansvarsforsikring er disse gældende i Sverige, hvis din rejse ikke er længere end tre måneder.
Lejer du derimod en motorcykel eller bil i Sverige, dækker din egen ansvarsforsikring ikke. Der skal du i stedet undersøge, om udlejningsfirmaet har tegnet en ansvarsforsikringen på køretøjet, du har lejet.

Sådan får du den bedste ansvarsforsikring

Når du skal tegne en ansvarsforsikring, kan det godt betale sig at undersøge markedet. Da det er en lovpligtig forsikring, indeholder den ofte mere eller mindre det samme, men priserne kan i høj grad variere fra selskab til selskab.
Indhent derfor tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber. Derefter kan du sammenligne dækningen, selvrisikoen og prisen. På Findforsikring.dk kan du nemt og hurtigt indhente tre tilbud på ansvarsforsikring til din bil. Tre forsikringsselskaber vil kontakte dig med gode tilbud, og så kan du i ro og mag sammenligne tilbuddene og vælge det bedste.

ansvarsforsikring, bilforsikring, Sverige