Skip to main content
friskade

Sådan er du dækket ved friskade

Ved du, hvad en friskade er, har du allerede en, og ved du, om du betaler for meget for den? Læs med her og find ud af, hvad en friskadedækning er, og hvordan den prisfastsættes.

Hvad er en friskade?

En dækning for friskade kan kun tegnes som en tillægsforsikring til kaskoforsikringen. Når du tegner en kaskoforsikring, skal du ofte vælge et fast beløb som selvrisiko. Hvor stor beløbet er afhænger af, hvilket forsikringsselskab du tegner forsikringen hos, og hvor stort du selv ønsker, den skal være. Selvrisikoen er det beløb, som du selv skal betale ved en eventuel skade. En selvrisiko hænger typisk sammen med din forsikringspræmie og vice versa. Jo højere selvrisiko du vælger, desto lavere forsikringspræmie skal du betale. Omvendt skal du også selv betale en større del af udgiften ved en skade.

Sådan er du dækket

Vælger du at tilføje en dækning af friskade til din kaskoforsikring, betyder det, at du i forskellige aftalte situationer ikke skal betale selvrisikoen. Hvor meget en dækning af friskade dækker varierer dog meget fra selskab til selskab.
Som udgangspunkt dækker en friskadedækning ofte skader, som du selv er uden skyld i. Det kan f.eks. være:

  • Brand
  • Eksplosion
  • Lynnedslag
  • Nedstyrtning af genstande på bilen
  • Tyveri
  • Røveri
  • Hærværk
  • Glasskade

Parkerer du ofte din bil i områder, hvor der begås meget hærværk, kan det hurtigt bliver en dyr fornøjelse at betale selvrisikoen hver gang, bilen skal repareres. Med en dækning af friskade betaler du for lidt ekstra for dækningen men slipper i stedet for at betale selvrisikoen, når bilen skal på værksted.

Tryk her, og indhent tilbud på billig bilforsikring.

I enkelte tilfælde kan du også være så heldig, at dækningen af friskade betaler for en skade, som den skadesansvarlige ikke har råd til at dække. Det er dog kun nogle friskadedækninger, der dækker dette.

Ligesom med de fleste andre forsikringstyper, kan der være stor forskel på forsikringsselskabernes dækninger. Det er derfor vigtigt, at du indhenter tilbud fra flere forsikringsselskaber og læser betingelserne grundigt igennem, inden du vælger det bedste tilbud.

bilforsikring, friskade, kaskoforsikring